Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Polen

Voor een kleurrijke rondreis

Een auto huren in Polen is de start van een kleurrijke rondreis. Dat Polen onterecht als grijs en grauw wordt afgeschilderd, merk je wanneer je met de huurauto een bezoek brengt aan wonderschone steden als Warschau, Krakau en Hanzestad Gdańsk. Ook maak je kennis met de afwisselende natuur van Polen, met spectaculaire bergen op de grens met Slowakije, groene oerbossen en de schilderachtige Mazurische meren. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Polen voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Polen

Polen

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Polen

Een auto huren in Polen doe je bij aankomst op een van de grote luchthavens. Vlieg je op Warschau, dan kun je direct een kijkje nemen in de Poolse hoofdstad.

Warschau wordt wel de feniksstad genoemd, omdat de stad tijdens oorlogen in het verleden flink beschadigd raakte, maar altijd weer werd opgebouwd. Qua architectuur wisselen monumentaal en modern elkaar af. In het immense Łazienki Park ontdek je badhuizen, paleizen en amfitheaters waar muziek wordt gespeeld van Warschaus beroemdste inwoner: componist Frédéric Chopin. Reis je met de huurauto vanuit Warschau richting het noorden, dan kom je vanzelf uit in Hanzestad Gdańsk met zijn statige herenhuizen en gotische kerken.

De wegen in Polen zijn sinds de toetreding tot de Europese Unie flink verbeterd. Krakau ligt op twee uur reizen van Warschau. Hier bezoek je de immense Grote Markt, het middeleeuwse burchtcomplex van Wawel, de Joodse wijk Kazimierz en concentratiekamp Auschwitz. Vlak bij Krakau ligt de reusachtige zoutmijn van Wieliczka, met honderden kilometers aan tunnels en bijzondere zoutsculpturen. Deze zoutmijnen behoren tot de oudste ter wereld.

Natuurliefhebbers reizen naar het zuiden naar het Tatragebergte, op de grens met Slowakije. Op de grens met Oekraïne in het oosten ligt nationaal park Białowieża, een van de oudste oerbossen van Europa en het leefgebied van de wisent.