Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Praag

Voor een ontdekkingstrip naar en rond de Gouden Stad

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een populaire bestemming voor een stedentrip vanwege de rijkdom aan historische bezienswaardigheden. In deze ‘Gouden Stad’ geniet je van de pracht en praal in het historisch centrum, met attracties als de beroemde Karelsburg over de rivier Moldau en de indrukwekkende Praagse Burcht. En met het gemak van een huurauto verlaat je eenvoudig de stad voor een ontdekkingstocht door het afwisselende Tsjechische landschap. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Praag voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Praag

Praag

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Praag en omgeving ontdekken

Een auto huren in Praag doe je bij aankomst op het vliegveld. Dit is een snelle manier om in de stad te komen. Het historisch centrum van Praag is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Beroemd is de Astronomische Klok die dateert uit de middeleeuwen op de voorgevel van het stadhuis in de oude stad.

Onmiskenbaar voor de stad is de 14de-eeuwse Karelsbrug die het oude gedeelte met de wijk Malá Strana verbindt. Op de brug bewonder je dertig barokke standbeelden, geniet je van het uitzicht over de rivier Moldau en zorgen straatartiesten voor vermaak. Een ander hoogtepunt is de Praagse burcht uit de 9de eeuw, bestaande uit diverse paleizen, binnenpleinen en kerken. Dit burchtcomplex heeft romaanse, gotische, barokke en renaissancistische invloeden en is de grootste burcht ter wereld.

Een huurauto geeft je ook de vrijheid om buiten Praag de rust op te zoeken van de ongerepte Tsjechische natuur. Op een uur rijden van de hoofdstad ligt Cesky raj, oftewel het ‘Boheems Paradijs’. Hier torenen zandsteenformaties in de meest unieke vormen boven de dichte bossen uit. In de omgeving van Praag ligt ook een aantal fraaie kastelen die je eenvoudig bereikt met de huurauto. Op drie kwartier rijden ligt het 14de-eeuwse gotisch kasteel in Karlštejn.