Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met een huurauto in Schotland

Naar het noorderlicht

Schotland heeft een rijke geschiedenis en een heel divers, soms ruig landschap. Je ontdekt er historische steden als Edinburgh, wandelt over ruige kliffen en bewondert Loch Ness. Met een huurauto ben je vrij om in je eigen tempo al het moois van het land te ontdekken. Via de ANWB huur je voor aantrekkelijke prijzen een auto voor je vakantie.

Korting op autohuur Schotland voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Schotland

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

De beste tips voor een vakantie met huurauto in Schotland

Schotland is een groot en veelzijdig land, waar de mooiste bezienswaardigheden soms op de meest afgelegen plekken liggen. Een auto huren is dan ook een fijne luxe en praktisch gezien een must om zowel de grote steden te bezoeken, als de Schotse natuur in te trekken.

Je rondreis begint bijvoorbeeld in Edinburgh, waar het 17de-eeuwse kasteel op Castle Rock boven de stad uittorent. Dan gaat de reis naar Stirling, waar sinds de 12de eeuw verschillende belangrijke Schotse koningen woonden. In Glasgow trekt de middeleeuwse kathedraal veel bezoekers, net als The Hunterian, het oudste museum van het land.

Zoals gezegd rijd je met een huurauto ook makkelijk het land door om de natuur te verkennen. De beboste kustweg van Rockcliffe Beach leent zich voor een wandeling, net als de kilometerslange oevers van Loch Lomond, richting het noorden. In de afgelegen natuurparken maak je kans om het noorderlicht te zien. ’s Nachts zijn in Galloway Forest Park, waar geen lichtvervuiling is, de dansende kleuren in de hemel goed zichtbaar.