Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Edinburgh airport

Voor historische stedentrip

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Een auto huren op Edinburgh airport is de start van een veelzijdige stedentrip. De stad wordt ook wel ‘Athene van het noorden’ genoemd door de historische bouwwerken op Calton Hill, die deels zijn geïnspireerd op tempels uit de klassieke oudheid. Net zo bijzonder is Edinburgh Castle, waar de Schotse kroonjuwelen worden bewaard. Met een huurauto kijk je niet alleen rond in Edinburgh, maar ook in de omgeving. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Edinburgh airport voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Edinburgh airport

Edinburgh airport

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Edinburgh

Een auto huren op Edinburgh airport is een snelle manier om in de stad te komen. Parkeren kan zowel in het centrum als daarbuiten. Een van de belangrijkste attracties in het middeleeuwse stadshart van Auld Reekie – een andere bijnaam voor de stad – is Edinburgh Castle. Naast de Schotse kroonjuwelen wordt hier ook de Stone of Destiny bewaard, waarop de koningen van Schotland werden gekroond.

De Royal Mile is de verbindingsweg tussen Edinburgh Castle en Holyrood Palace, de officiële residentie van de monarch van het Verenigd Koninkrijk wanneer die in Schotland verblijft. Langs de weg zijn veel pubs en restaurants waar je geniet van de Schotse keuken of een goed glas whisky. Een ander hoogtepunt in Edinburgh is de 100 meter hoge Calton Hill met een aantal monumenten. Het meest in het oog springend is het National Monument of Scotland, dat doet denken aan de Akropolis in Athene. Het monument werd in 1825 gebouwd ter nagedachtenis van de gesneuvelde Schotse soldaten in de Napoleontische oorlog.

Wanneer je de mooiste bezienswaardigheden in Edinburgh hebt gezien, verlaat je de stad met de huurauto voor een rustgevende reis door het prachtige Schotse landschap. Op minder dan twee uur rijden ligt Loch Lomond, het grootste meer van Schotland én Groot-Brittannië, omringd door glooiende heuvels en uitgestrekte bossen.