Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Dubrovnik

Voor een veelzijdige reis

De Kroatische havenstad Dubrovnik ligt prachtig aan de Adriatische Zee. Een auto huren in Dubrovnik is de start van een mooie rondreis met een combinatie van cultuur, natuurschoon en aangename temperaturen. In de stad wandel je over de kilometerslange stadsmuren, de Gradske Zidine. Met de huurauto ontdek je ook de Zuid-Dalmatische eilanden. Bij de ANWB huur je een auto in Dubrovnik tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Dubrovnik voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Dubrovnik

Dubrovnik

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Op pad met de huurauto in en rond Dubrovnik

Door een auto te huren in Dubrovnik bij aankomst op het vliegveld ben je in twintig minuten in de stad. Onderweg krijg je vast een voorproefje van hoe mooi de Adriatische kust is.

De binnenstad werd al in de 7de eeuw beschermd door stadsmuren, die later zouden worden gerestaureerd en verstevigd. Vandaag de dag behoren de verdedigingsmuren en zes forten van Dubrovnik tot de best bewaarde van Europa. Over de metershoge stadsmuren is een wandeling uitgezet met een weids uitzicht over de omgeving. Stradun is de hoofdstraat van Dubrovnik, die dwars door de historische binnenstad loopt. In de fraaie monumentale panden uit de 17de eeuw zijn veelal winkels gevestigd. Een ander hoogtepunt is het verdedigingsfort Lovrijenac, ook wel bekend als Dubrovnik Gibraltar, dat gebouwd werd in de 11de eeuw. Liefhebbers van de serie Game of Thrones zullen het fort en de omgeving herkennen uit scènes van de serie.

Met de huurauto maak je eenvoudig dagtrips buiten Dubrovnik. Op het groene eiland Lokrum bezoek je een benedictijns klooster uit de 15de eeuw. De Zuid-Dalmatische eilanden Korčula en Mljet zijn inclusief overtocht in twee uur bereikbaar vanuit Dubrovnik. Korčula staat bekend om de witte wijn die op het kleine eiland wordt geproduceerd en telt een aantal prachtige dorpen, waaronder de gelijknamige hoofdplaats. Het westelijke deel van Mljet is uitgeroepen tot nationaal park vanwege twee bijzondere zoutwatermeren, Veliko en Malo Jezero.