Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Corsica

Voor een wonderschone eilandreis

Door een auto te huren op Corsica ontdek je waar het eiland de bijnaam ‘Ile de Beauté’ aan te danken heeft. Naast parelwitte stranden en een turkooisblauwe zee heeft Corsica een prachtig binnenland vol beschermde natuur en charmante dorpen met eeuwenoude kerken. Met de huurauto ontdek je alle facetten van het eiland, waaronder natuur, cultuur, hoge temperaturen en een bijzondere keuken. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Corsica voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Corsica

Corsica

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Corsica ontdekken

Een auto huren op Corsica doe je bij aankomst op de luchthaven van Ajaccio. Hier, in de geboorteplaats van keizer Napoleon, bezoek je zijn geboortehuis, dat tegenwoordig is ingericht als museum. De citadel van Ajaccio is zeer indrukwekkend. De versterking van de vestingstad werd in de 14de eeuw gebouwd in opdracht van de familie Bonaparte.

Hoewel Corsica qua oppervlakte maar iets groter is dan de provincies Gelderland en Overijssel samen, doe je langer over bepaalde afstanden omdat de wegen smaller en bochtiger zijn dan in Nederland. Een uur ten zuiden van Ajaccio ligt de archeologische vindplaats Filitosa, met beelden die lijken op die op Paaseiland in Chili. De 32 Menhirs-standbeelden van wel 2 meter hoog hebben gebeeldhouwde gezichten en komen uit de steentijd.

Een van de mooiste landschappen bevindt zich centraal op het eiland, op zo’n drie uur rijden van Ajaccio. De Gorges du Tavignano bezoek je vanuit de plaats Corte, waar je de huurauto achterlaat voor een stevige wandeling door deze indrukwekkende kloof. Corte was in de 18de eeuw de hoofdstad van Corsica en is vandaag de dag de enige stad met een universiteit op het eiland. De citadel van Corte is de belangrijkste trekpleister. Op een uur ten noorden ligt Bastia. Blikvanger is de 17de-eeuwse kerk Saint-Jean Baptiste met barokke gevel en marmeren versieringen.