Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Suriname

Uitgestrekte regenwouden, de sporen van een koloniaal verleden en een gastvrije bevolking: een auto huren en dan roadtrippen in Suriname is een fijne manier om dit Zuid-Amerikaanse land met een Nederlands verleden te verkennen. Ga terug in de tijd in Paramaribo, de Surinaamse hoofdstad vol werelderfgoed, en ga in natuurpark Brownsberg diep de jungle in. Een auto huren in Suriname is goedkoop dankzij de aantrekkelijke tarieven van de ANWB. Neem wel een creditcard mee, want die moet je als hoofdbestuurder aan de verhuurder laten zien als waarborg.

Korting op autohuur Suriname voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Suriname

Suriname

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht in Suriname

Een auto huren in Suriname staat garant voor een bijzondere rondreis. Dat begint al wanneer je in de huurauto stapt, want in Suriname rijdt men aan de linkerkant van de weg. Ook is het verkeer chaotischer dan in Nederland en gebruiken automobilisten vaak hun claxon. Rond Paramaribo en de kustdistricten ligt een vrij uitgebreid wegennetwerk, maar er zijn ook veel onverharde wegen.

In Paramaribo ontdek je waarom de hoofdstad in zijn geheel is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. De belangrijkste bezienswaardigheid is de volledig houten Sint Petrus- en Pauluskathedraal, een van de grootste kathedralen van Zuid-Amerika. Fort Zeelandia, aan de westoever van de Surinamerivier, herinnert aan de Nederlandse koloniale periode.

Aan de andere kant van de Surinamerivier ligt Commewijne, een van de oudste districten van het land. Hier krijg je een indrukwekkend inkijkje in het pijnlijke slavernijverleden van Suriname op een van de oude plantages.

Vanuit Paramaribo is het iets minder dan twee uur naar de plaats Brownsweg voor een bezoek aan het natuurpark Brownsberg. Dit tropische regenwoud ligt op een 515 meter hoge heuvel en is onderdeel van het Amazonegebied. Boven op het Mazaroniplateau wacht een fraai uitzicht over het stuwmeer Brokopondo. In Suriname een auto huren geeft je de vrijheid om een onvergetelijke reis te maken.