Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Sri Lanka

Voor een afwisselende cultuurreis

Sri Lanka is een prachtige bestemming voor een rondreis vol cultuur en natuurschoon. Door een auto te huren op Sri Lanka bezoek je in eigen tempo de mooiste bezienswaardigheden. Van oude koningssteden tot nationale parken waar je op wildsafari gaat. Ook het Nederlandse koloniale verleden van Sri Lanka komt aan bod wanneer je met de huurauto op pad gaat. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Sri Lanka voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Sri Lanka

Sri Lanka

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Op avontuur op Sri Lanka met de huurauto

Een auto huren op Sri Lanka doe je bij aankomst op de internationale Luchthaven. Dat ligt bij de stad Negombo, een relaxed vissersdorp waar de Nederlanders hun sporen hebben nagelaten.

De meeste hoofd- en secundaire wegen op Sri Lanka zijn goed begaanbaar en via het commerciële hart Colombo met zijn mengelmoes van culturen reis je met de huurauto naar Galle. Hier bewonder je diverse koloniale gebouwen uit de periode dat Nederland Sri Lanka bezette, waaronder een Nederlands hervormde kerk, ziekenhuis, pakhuis en vuurtoren. De belangrijkste attractie is Fort Galle met zijn vestingwerken.

De wildparken Udawalawe en Yala zijn vanuit Galle prima te bereiken met de huurauto. Vervolgens reis je door naar de theeplantages bij Ella en de vlakbij gelegen stad Kandy, met het beroemde Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld van 27 meter hoog. In dit gebied zijn de wegen vaak onverhard.

In het noorden van Sri Lanka bezoek je met de huurauto de koningssteden van het oude Ceylon. In de eerste koningsstad Anuradhapura raak je betoverd door de witte dagoba van Ruwanwelisaya die wordt omringd door een muur van olifantenbeelden. Hier staat ook de heilige Bodhi-boom; een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Op de route naar Anuradhapura maak je een stop in Sigiriya, waar je de legendarische oude Leeuwenrots beklimt voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.