Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Slovenië

Voor een rondreis vol natuurschoon en cultuur

Slovenië is een bijzondere bestemming voor een rondreis. Door een auto te huren in Slovenië maak je in je eigen tempo kennis met dit kleine, natuurrijke land waar de grillige pieken van de Julische Alpen samenkomen met machtige watervallen, mysterieuze druipsteengrotten en talloze meren. Met de huurauto ontdek je het sprookjesachtige meer van Bled en bezoek je verrassende steden, waaronder de barokke hoofdstad Ljubljana. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Slovenië voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Slovenië

Slovenië

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingsreis in Slovenië

Een auto huren in Slovenië doe je bij aankomst op het vliegveld van Ljubljana. Het hoofdwegennetwerk is goed onderhouden, dus je arriveert in zo’n twintig minuten in de hoofdstad. Ljubljana wordt wel het ‘kleine zusje van Wenen’ genoemd. Beroemd is Tromostovje: drie bruggen over de rivier Ljubljanica, waarvan de Drakenbrug de bekendste is. Draken zijn het symbool van de stad. Ook het roze Franciscanenklooster uit de 17de eeuw en het hooggelegen kasteel Ljubljanski Grad uit de 15de eeuw zijn populair. Op het levendige Prešerenplein is een ruime keus aan restaurants.

De afstanden die je met de huurauto rijdt in Slovenië zijn vrij klein. Het schilderachtige meer van Bled ligt op een half uur rijden van de hoofdstad. Dit diepblauwe water ligt verstopt tussen de Julische Alpen. In het meer ligt een eiland waar pelgrims in de middeleeuwen al de Maria Hemelvaartskerk bezochten. Een ander hoogtepunt is het 12de-eeuwse kasteel van Bled, op een 130 meter hoge klif.

Op een uur rijden van Ljubljana ligt Piran, een culturele parel aan de Adriatische Zee met gevels in pasteltinten en Venetiaanse kerktorens. Op de route van Ljubljana naar Piran liggen de grotten van Postojnska, die met een lengte van 20 kilometer behoren tot de grootste grottenstelsels ter wereld. Onder de grond maken de bizarre formaties van stalagmieten en stalactieten diepe indruk.