Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Nieuw Zeeland

Voor unieke eilandhopreis

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden; tropische stranden en vulkanische landschappen kenmerken het Noordereiland waar ook de traditionele Maoricultuur nog voorkomt. Op het Zuidereiland wacht een afwisselend landschap van besneeuwde bergtoppen, enorme gletsjers, glooiende wijnvelden en subtropische regenwouden. Door een auto te huren in Nieuw Zeeland geniet je optimaal van de prachtige natuur op beide eilanden. Bij de ANWB huur je een auto in Nieuw-Zeeland tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Nieuw Zeeland voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Nieuw Zeeland met tips voor hoogtepunten

Een auto huren in Nieuw-Zeeland doe je op het vliegveld. Begint de reis op het Noordereiland, dan is dit Auckland. Na een korte stop in de City of Sails vertrek je met de huurauto richting het noorden naar de Bay of Islands. In deze baai liggen veel mooie stranden verscholen. Hier zijn ook de historische Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 het verdrag tussen de Maori en de Engelsen werd ondertekend om van Nieuw-Zeeland een zelfstandige Britse kolonie te maken.

Ten zuiden van Auckland ligt nationaal park Tongariro, met drie actieve vulkanen: Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe. Onderweg passeer je de bijzondere stad Rotorua, gelegen op de grens van twee tektonische platen. Er leven veel Maori, wat de gelegenheid biedt te leren over hun cultuur en geschiedenis. Vanuit Auckland is dit vier uur rijden. Je legt met de huurauto in Nieuw-Zeeland langere afstanden af, maar dat geeft je ook alle tijd om te genieten van het ongerepte landschap.

Op het Zuidereiland huur je een auto in Christchurch. Hoewel de stad sinds de aardbeving van 2011 in wederopbouw is, is het centrum erg kleurrijk. Vier uur rijden ten noorden van de stad ligt het belangrijke wijngebied Marlborough. Dit is een mooie tussenstop richting de ruige kliffen, goudgele stranden en dichte bossen van nationaal park Abel Tasman.

De natuur op het Zuidereiland is veelzijdig, dat duidelijk wordt tijdens de autorondreis door een indrukwekkend gletsjerlandschap. Uniek is Franz Josef Glacier, omdat deze uitmondt in een tropisch regenwoud.