Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Montenegro

Voor een rondreis vol natuurschoon en cultuur

Door een auto te huren in Montenegro bezoek je de mooiste plekken in dit Balkanland. Montenegro ligt aan de Adriatische Zee en staat bekend om zijn schitterende natuur. Zo ontdek je het meest zuidelijk gelegen fjord van Europa en de diepste kloof. Volg met de huurauto het spoor van de pelgrims en maak kennis met verstilde dorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Bij de ANWB regel je een huurauto in Montenegro tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Montenegro voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Montenegro

Montenegro

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht in Montenegro

Je maakt kennis met Crna Gora (Zwarte Bergen), zoals de Montenegrijnen hun eigen land noemen, door een auto te huren in Montenegro op de luchthaven in hoofdstad Podgorica. In de stad bezoek je Stara Varoš, de oudste wijk van Podgorica. Ooit was dit een bruisend onderdeel van het Ottomaanse Rijk en dat zie je nog terug in een tweetal moskeeën en het 15de-eeuwse fort Ribnica. Verder valt de immense Servisch-orthodoxe kathedraal met prachtige fresco’s aan de binnenkant op. Vlak bij de hoofdstad bewonder je de ruïnes van de oude Romeinse stad Doclea.

Op anderhalf uur rijden van Podgorica ligt Kotor. Hoewel de hoofdwegen in Montenegro over het algemeen van redelijke kwaliteit zijn, reis je ook over smalle tweebaanswegen die minder goed zijn onderhouden. Kotor ligt in de gelijknamige baai, wat tevens de meest zuidelijk gelegen fjord van Europa is. Je zult in de stad gelijkenissen zien met Venetië, dat tussen de 12de en 14de eeuw over Kotor heerste. De diepste kloof van Europa, Tara Canyon, ligt op drie uur rijden van Kotor.

In nationaal park Lovćen, op een uur van Podgorica, bezoek je het dorp Njegusi, waar je als fijnproever lokale soorten ham en kaas kunt proeven. Een andere bijzondere attractie is het klooster van Ostrog, op een uur rijden van Podgorica. Deze heilige plek is een van de meestbezochte bedevaartsoorden van de Balkan.