Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Macedonië

Voor een bijzondere Balkanreis

Macedonië, officieel Noord-Macedonië, wordt gezien als een van de parels op de Balkan. Een auto huren in Macedonië geeft je de vrijheid om de hoogtepunten van dit bijzondere land te zien. Beroemd is het meer van Ohrid op de grens met Albanië. Met de huurauto bezoek je eenvoudig prachtige steden zoals hoofdstad Skopje, en traditionele dorpen waar je een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de Macedoniërs. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Macedonië voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Macedonië

Macedonië

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Noord-Macedonië

Een auto huren in Macedonië doe je bij aankomst in de hoofdstad Skopje. De Noord-Macedonische hoofdstad kent een klassieke uitstraling, met veel monumenten, fonteinen en standbeelden. Die dateren van na 1963 toen Skopje werd verwoest door een aardbeving. De oudste wijk is Old Bazaar, die via de stenen Dušanbrug over de rivier Vardar is verbonden met het nieuwe gedeelte.

Omdat Noord-Macedonië qua oppervlakte iets groter is dan de helft van Nederland zijn de afstanden met de huurauto goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden. Op een half uur rijden van Skopje ligt de indrukwekkende Matkakloof. In dit natuurgebied ontdek je veel historische kerken en kloosters, en kun je als natuurliefhebber ruim zeventig verschillende vlindersoorten spotten.

Daarna vervolg je de reis naar het meer van Ohrid, op twee uur rijden. Met een diepte van zo’n 300 meter is het meer van Ohrid het diepste van de Balkan. Het meer wordt omringd door grillige bergtoppen, waarvan een aantal maar liefst 2000 meter hoog is. Bij het meer bezoek je ook de plaats Ohrid met pittoreske straten en balkons vol kleurrijke bloemen. Aan de zuidkant van het meer ligt de Bay of Bones. Dit openluchtmuseum op het water geeft een indruk van hoe een prehistorisch paaldorp eruit moet hebben gezien.