Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Cyprus

Voor culturele eilandreis

Cyprus is een eiland in het oosten van de Middellandse Zee. Een auto huren op Cyprus is de start van een historische reis langs Romeinse opgravingen bij Kato Paphos en middeleeuwse kloosters. Op het eiland worden een rijke cultuur en schitterende natuur gecombineerd met aangename temperaturen en een gevarieerde keuken. Met een huurauto kun je eenvoudig het hele eiland rond. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Cyprus voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Cyprus

Cyprus

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht op Cyprus

Een auto huren op Cyprus doe je bij aankomst op het vliegveld in Nicosia. Hier begint een bijzondere rondreis over een verdeeld eiland, want het zuidelijke deel valt bestuurlijk onder de Europese Unie, het noordelijke deel onder Turkije.

Nicosia is een van de laatste verdeelde hoofdsteden ter wereld. De grens tussen het noordelijke Turkse deel en het zuidelijke Griekse deel loopt dwars door de stad. Je kunt deze grens over op vertoon van je paspoort. Het contrast tussen de twee delen is groot: het Griekse deel van Nicosia is relatief modern, terwijl het Turkse deel nog zeer authentiek is.

Een huurauto op Cyprus is geen overbodige luxe, want het archeologische park Kato Paphos ligt op twee uur rijden ten zuiden van Nicosia. Kato Paphos, dat door Unesco is aangemerkt als werelderfgoed, bestaat uit historische ruïnes die dateren uit de 4de eeuw voor Christus tot aan de middeleeuwen. Op drie kwartier ten oosten van Kato Paphos liggen de Romeinse opgravingen van Kourion. Onderweg kun je nog stoppen bij Petra tou Romiou ofwel de Rots van Aphrodite, de godin van de liefde.

Ten zuiden van Nicosia ontdek je met de huurauto het Troödosgebergte, met de 1952 meter hoge Mount Olympus. Hier bezoek je ook diverse prachtige kloosters, waaronder het middeleeuwse klooster St. John Lampadistis en het orthodoxe Kykkosklooster uit de 12de eeuw.