Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Cuba

Auto huren in Cuba is tijdelijk niet mogelijk vanwege de omstandigheden

Door een auto te huren in Cuba heb je de vrijheid om in je eigen tempo alle hoogtepunten te bezoeken. Bijvoorbeeld hoofdstad Havana en ook andere koloniale steden. Natuurliefhebbers trekken met de huurauto door de belangrijke tabaksregio en de merkwaardige Viñalesvallei. Bij de ANWB regel je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren in Cuba doe je bij aankomst op de luchthaven, op een half uur buiten Havana.

Korting op autohuur Cuba voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Cuba

Cuba

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Een auto huren in Cuba met tips voor bezienswaardigheden

In Havana begeef je je met de huurauto tussen de Amerikaanse oldtimers en felgele eivormige coco-taxi’s. Onderweg passeer je fraaie koloniale gebouwen en ’s werelds grootste stadsplein: Plaza de la Revolucion. Het Plaza de la Catedral is minder imposant qua omvang, maar wel heel authentiek.

Een van de mooiste gebouwen in Havana is El Capitolio Nacional, het neoklassieke regeringspaleis dat een kopie is van het Capitool in Washington. In het Museo de la Revolución wordt het (eenzijdige) verhaal van de Cubaanse Revolutie en de geschiedenis van Cuba verteld.

Rond Havana zijn de wegen goed, maar in het binnenland is de kwaliteit minder. Aan de westkant van Cuba ligt de belangrijke tabaksregio Pinar del Río. Hier zijn volop tabaksfabrieken waar je de kunst van het sigaar rollen aanschouwt. Ten noorden van Pinar del Río ligt de bijzondere vallei van Viñales met zijn buitenaardse mogotes. Deze torenvormige kalksteenheuvels lijken uit het niets uit de grond te rijzen.

Aan de (zuid)oostkant van Cuba ligt het nationaal park van Zapata. Dit gigantische moerasgebied is rijk aan vogels en krokodillen. Cultuurliefhebbers gebruiken de huurauto voor een bezoek aan de koloniale steden Cienfuegos en Trinidad. In Santa Clara bezoek je het mausoleum van guerrillaleider Che Guevara.