Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Costa Rica

Een weelderige jungle vol bontgekleurde dieren, dampende vulkanen en witte stranden die afsteken tegen de azuurblauwe zee: Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers. Door een auto te huren in Costa Rica heb je alle vrijheid om de mooiste natuurgebieden in ​dit land in Centraal-Amerika te bezoeken, zoals nationaal park Tortuguero. Hier leggen reuzenschildpadden tussen juli en oktober hun eieren. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren in Costa Rica zonder creditcard gaat niet, want de verhuurder vraagt deze als waarborg aan de hoofdbestuurder.

Korting op autohuur Costa Rica voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Costa Rica

Costa Rica

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Costa Rica met deze tips voor bezienswaardigheden

Een auto huren in Costa Rica op het vliegveld in San José is het begin van een avontuurlijke natuurreis. De Costa Ricaanse hoofdstad zelf heeft een aantal fraaie musea, waaronder het nationaal museum, waar de geschiedenis van het land wordt weergegeven. Het Pre-Columbian Gold Museum geeft een schat aan informatie over de goudhandel in Costa Rica.

Costa Rica heeft goed begaanbare wegen, maar de afstanden zijn vaak lang. Onderweg met de huurauto word je wel voortdurend getrakteerd op spectaculaire uitzichten. Vanuit San José bereik je in zo’n drie uur La Fortuna, prachtig gelegen aan de voet van de vulkaan Arenal. De kegelvorm, nevel rond de top en voortdurende gasexplosies geven deze actieve vulkaan een machtige uitstraling.

Nationaal park Rincón de la Vieja, met de huurauto zo’n drie uur rijden vanuit La Fortuna, is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan en bestaat uit twee delen: het vulkanische Las Pailas en Santa Maria, een vochtig regenwoud. De combinatie van verkoelende watervallen, borrelende modderpoelen en helende warmwaterbronnen creëert een bijzonder natuurgebied. Hier maak je een wandeling of neem je een frisse duik. Kortom, een auto huren en daarmee door Costa Rica rijden, maakt je vakantie erg speciaal.