Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Bonaire

Zon, zee, strand, aangename temperaturen en een ontspannen sfeer: een auto huren op Bonaire is het begin van een tropisch avontuur in deze bijzondere gemeente van Nederland. Met een huurauto rijd je comfortabel het eiland rond. Zo ontdek je de kleurrijke hoofdstad Kralendijk en ook het oudste zeereservaat ter wereld: het Bonaire National Marine Park. Een auto huren op Bonaire kan goedkoop dankzij de aantrekkelijke tarieven van de ANWB. Neem als hoofdbestuurder wel een creditcard mee, want deze vraagt de verhuurder als waarborg.

Korting op autohuur Bonaire voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Bonaire

Bonaire

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren op Bonaire met tips voor bezienswaardigheden

Met een huurauto heb je de vrijheid om Bonaire te ontdekken. De belangrijkste doorgangswegen zijn verhard, maar op de onverharde wegen is een 4x4 huurauto een uitkomst.

Vanaf het vliegveld bereik je in slechts vijf minuten het centrum van Kralendijk. Hier kun je de huurauto gratis parkeren. De hoofdstad van Bonaire kenmerkt zich door laagbouwarchitectuur in vrolijke tinten en een gezellige waterpromenade met restaurants en cafés. Het 17de-eeuwse Fort Oranje is van historisch belang omdat Kralendijk in de 19de eeuw rond dit verdedigingswerk is ontstaan. Plasa Machi Mimi is een vismarktgebouw uit 1935, gebouwd in Romeinse stijl. Tegenwoordig verkopen Venezolaanse kooplieden hier hun verse groenten en fruit.

Door een auto te huren op Bonaire neem je eenvoudig een kijkje buiten de hoofdstad. Rincon ligt op minder dan een half uur rijden. Dit oudste dorp van Bonaire werd in 1527 gesticht door de Spanjaarden. In Rincon vallen de bruin-gele koloniale huizen met hun witte kozijnen op. Het is ook de plek waar Cadushy-likeur wordt gemaakt en waar je smult van traditionele Bonairiaanse gerechten als stobá, oftewel stoofschotel, en sòpitu, een vispotje.

Ten westen van Rincon ligt Washington Slagbaai National Park. Dit bergachtige terrein met onverharde wegen vraagt om een robuuste huurauto waarmee je op avontuur gaat tussen de rotsformaties, zandduinen en cactuswouden.