Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Albanië

Voor een rondreis door onontdekt Balkanland

Een auto huren in Albanië is de start van een bijzondere rondreis langs ongerepte kusten, machtige bergen en helderblauwe meren, waaronder het indrukwekkende meer van Ohrid op de grens met Noord-Macedonië. Met de huurauto bezoek je ook hoofdstad Tirana. In de ‘Vervloekte Bergen’ ontdek je verstilde dorpen waar het traditionele Albanië voortleeft. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Albanië voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Albanië

Albanië

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingsreis in Albanië

Een auto huren in Albanië doe je bij aankomst op de luchthaven net buiten Tirana. Dit is de snelste manier om in de stad te komen. In Tirana maak je kennis met de nationale held Skanderbeg, beter bekend als de ‘Draak van Albanië’, die als jongen van 18 in 1423 gevangen werd genomen en vervolgens als soldaat werd getraind door het Ottomaanse leger. Het 11 meter hoge bronzen beeld op het Skanderbegplein symboliseert zijn vele gewonnen veldslagen. Tirana is verder rijk aan musea en net buiten de stad ligt het prachtige nationaal park Dajt.

Qua oppervlakte is Albanië ongeveer even groot als driekwart van Nederland. Het wegennetwerk is buiten de hoofdroute echter niet altijd van goede kwaliteit. Het is dan ook verstandig om een 4x4 huurauto te regelen. Vanuit Tirana reis je in drie kwartier naar de kuststad Dürres met zijn indrukwekkende overblijfselen, waaronder een goed bewaard Romeins amfitheater en stadsmuren uit de Byzantijnse en Venetiaanse periodes.

Op anderhalf uur ten zuiden van Dürres ligt Vlorë, een van oorsprong Griekse stad die later deel ging uitmaken van het Ottomaanse Rijk. Bijzonder aan Vlorë is dat hier in 1912 tijdens de Eerste Balkanoorlog de onafhankelijkheid van Albanië werd uitgeroepen. Natuur- en cultuurliefhebbers gaan nog zuidelijker, richting de grens met Griekenland, voor een autorit door nationaal park Butrint.