Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Catania airport

Voor een afwisselende rondreis op Sicilië

Een auto huren op Catania airport is de start van een mooie rondreis op het Italiaanse eiland Sicilië. Catania, na Palermo de grootste stad op Sicilië, is een van de acht baroksteden op het grootste eiland in de Middellandse Zee. Met de vrijheid van een huurauto zoek je tal van mooie plekken op, zoals de overige baroksteden in de Val di Noto, maar ook de bijzondere Valle dei Templi. Via de ANWB kun je een auto huren in Catania op het vliegveld tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Catania airport voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Catania airport

Catania airport

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Sicilië rond, langs baroksteden en de Etna

Een auto huren op Catania airport is het begin van een prachtige rondreis. De wegen op Sicilië zijn goed en de routes staan duidelijk aangegeven. Catania is fraai gelegen aan de voet van de actieve vulkaan Etna. Met de huurauto ben je vanaf het vliegveld in twintig minuten in de stad. Een van de blikvangers in Catania is het 13de-eeuwse Castello Ursino. Ooit stond het kasteel op een klif met uitzicht op zee, maar na de uitbarsting van de Etna in 1669 werd het ingesloten door lava, waardoor het nu op het vasteland staat. Ook de barokke kathedraal, die zijn oorsprong heeft in de 11de eeuw, het 19de-eeuwse operahuis en het als Unesco Werelderfgoed aangemerkte Monastero Benedettini zijn culturele hoogtepunten.

Wanneer je Catania hebt ontdekt, kun je met de huurauto andere delen van Sicilië verkennen. Zo maak je een mooie ronde langs baroksteden Siracusa, Noto en Ragusa. Palermo ligt op twee uur rijden van het vliegveld van Catania. De Siciliaanse hoofdstad staat bekend om zijn verschillende bouwstijlen en macabere catacomben. Ook op twee uur rijden ligt de Valle dei Templi bij Agrigento. Hier bewonder je de overblijfselen van zeven Dorische tempels. Voordat je de huurauto weer inlevert in Catania op het vliegveld, geniet je nog van het indrukwekkende landschap rond de Etna.