Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Bologna Luchthaven

Voor een ontdekkingstocht in Noord-Italië

Bologna is een mooi startpunt voor een rondreis in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Door een auto te huren op Bologna Luchthaven zoek je eenvoudig bijzondere plekken in en buiten de stad op. Bologna zelf kenmerkt zich door een prachtig historisch centrum en zeer smakelijke keuken; de stad staat bekend als ‘de buik van Italië’. Buiten de stad wacht een schitterende natuur, zoals de uitlopers van de Apennijnen richting het zuiden en de eindeloze Povlakte ten noorden van Bologna. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Bologna Luchthaven voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Bologna Luchthaven

Bologna Luchthaven

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Emilia-Romagna

Door een auto te huren op Bologna Luchthaven heb je de vrijheid om de regio Emilia-Romagna te ontdekken. Bologna zelf is een fijn begin, want deze oudste universiteitsstad ter wereld heeft een levendige sfeer. Dat Bologna in de middeleeuwen een bloeiende stad was met bijna tweehonderd torens zie je terug in het historisch centrum, al staan er nog maar zo’n twintig torens overeind. De meest opvallende zijn de twee scheve torens, Garisenda en Asinelli. Ook bijzonder is de 14de-eeuwse Sint-Petroniusbasiliek. Aan de façade kun je zien dat de kerk in twee delen is gebouwd.

Met het gemak van de huurauto zoek je ook andere mooie plekken op in de regio. Steden als Ravenna en Florence zijn in een uur bereikbaar. Op drie kwartier rijden van Bologna bezoek je met de huurauto Dozza. Dat is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Italië, onder andere vanwege het goed bewaarde middeleeuwse centrum, inclusief imposante burcht. Rimini is vooral bekend als badplaats om te flaneren, maar deze stad op bijna twee uur rijden van Bologna heeft ook een prachtig centrum met Romeinse ruïnes en oude stadspoorten. Vanuit Rimini reis je in een half uur naar de belastingvrije dwergstaat San Marino.