Auto huren Lamezia Terme

Lamezia Terme is een kleine stad onderin de laars van Italië, is een fusiestad die in 1968 is ontstaan. Het is vooral bekend om de luchthaven waar vanuit Nederland bijvoorbeeld Transavia op vliegt. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Lamezia Terme voor ANWB-leden

ANWB-leden profiteren met hun lidmaatschapsnummer van €10,- korting wanneer je kiest voor het Sunny Cars Premium- of Express Service

Zoek een huurauto in Lamezia Terme

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de  de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. 

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tip: ontdek Lamezia Terme met een huurauto

Lamezia Terme is een fusie van drie eeuwenoude gemeenten Nicastro, Sambiase en Sant’Eufemia Lamezia. Nicastro dateert van de 9e eeuw en was een Byzantijnse nederzetting. Sambiase was bekend om zijn Romeinse baden. Er is dus genoeg geschiedenis in deze jonge gemeente. Begin met de Castello Normanno-Svevo. Gebouwd in de 11e of 12e eeuw vind je dit kasteel in het vormalige Nicastro. Toen de Noormannen kwamen werd er een kasteel gebouwd dat later door keizer Frederick II. Vlak bij de zee ligt het bastion van de Maltezer-Orde. Het Bastione di Malta was gebouwd als verdediging van de kustlijn en is één van de best bewaarde monumenten. Een derde klassiek gebouw is de Abbazia Benedettina. De abdij uit 1062 werd opgericht door benedictijner monniken die er uiteindelijk maar kort gebruik van maakten. Hierna kwamen Maltezer Ridders en de abdij werd verwoest in door een aardbeving in 1638.

Waarom autohuur in Lamezia Terme?

Lamezia Terme is voor veel mensen het begin van de vakantie en niet de eindbestemming. En wat kan je in Calabrië nog meer allemaal doen? Calabrië verschilt van andere Italiaanse streken. Er zijn geen grote kunststeden en er is minder massaal toerisme. Maar ongerepte natuur en witte stranden zijn er in overvloed. Neem eens kijkje in het Sila Park dat op het hoogplateau ligt boven Lamezia Terme. Begin in Camigliatello Silano en wandel naar het Lago di Cecita. Een hele mooie kustplaats is Paola. Bezoek hier het Sanctuario San Francesco di Paola. Dit is een uitgebreid complex uit de 15e eeuw bestaande uit een basiliek, een kloostergang, een kluizenaarswoning en een bron: de Fonte della Cucchiarella.

En een hoogtepunt in de regio ligt op 60 kilometer van Lamezia Terme vind je in Tropea. Midden tussen de rotsen en kliffen die in zee uitsteken vind je de parel van de Thyrrheense kust. In de avonduren wordt deze romantische baai verlicht door de kerk Santa Maria dell’Isola. Ook de kathedraal is zeer de moeite waard. Maak je vakantie naar Lamezia Terme compleet met een huurauto via ANWB en Sunny Cars.

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Italië

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.