Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Connected autorijden

Auto’s verzamelen data over de technische staat en conditie. Met die data kunnen wij pech voorspellen.

Zo werkt het 

Wat is connected rijden?

Wat doet het, waarom wil je het en is het veilig?

We horen het steeds meer: connected rijden, maar wat is dat nou eigenlijk? Waarom is het leuk, veilig en slim om verbonden te zijn met je auto? De nieuwe auto’s zijn over het algemeen al connected auto's. Je kunt overal je auto terugvinden en bij een ongeluk worden automatisch de alarmdiensten ingeschakeld. Welke voordelen brengt connected rijden nog meer met zich mee?

Wat is een connected auto?

De eerste connected auto verscheen al in 1996. Connected rijden is dus niet compleet nieuw. De nieuwigheid zit in de continue verfijning, zodat jij als gebruiker er veel voordeel van hebt. Een connected auto is voorzien van een internetverbinding en verzamelt dus data. Dat doen je mobiel en laptop ook: die data helpen jou, maken jouw leven makkelijker. De data van je auto zijn af te lezen in een persoonlijke omgeving in een app. Zo weet je precies waar je bent geweest, wat de conditie is van je auto, de onderhoudshistorie, je rijstijl en brandstofverbruik, je kunt internetten, praten met je auto en nog veel meer.

Iedereen een connected auto

Stel, je hebt een fijne tweedehandsauto zonder slimme functies die nog jaren meekan, maar je wil wel meer verbonden zijn met je auto. Dan is de intelligente app ANWB Smart Driver echt iets voor jou.

Waarom connected rijden?

Connected rijden maakt autorijden door talloze slimme functies veel veiliger. Veel functies waarschuwen jou bijtijds, waardoor je een stuk rustiger achter je stuur zit. Een aantal voorbeelden: crash-detectie, automatisch sturen (adaptive cruise control), automatisch inparkeren, verkeerslicht en -bordherkenning. Maar ook active lane departure warning (blijf in je eigen baan), automatische noodoproep en locatieherkenning via bluetooth. Connected rijden is puur onbezorgd autorijden. Natuurlijk moet je ook zelf nog blijven opletten, maar een praatje maken met je bijrijder of je kinderen achterin wordt nu wel een stuk relaxter.  

Lees ook ‘De 5 voordelen van een connected auto’ en ‘Is een connected auto iets voor mij?’. Kom te weten wat de ANWB met een connected auto doet.

GPS-tracker in je auto handig? 

Altijd je auto terugvinden, bijvoorbeeld. Waar je dan ook bent, met de GPS-tracker van ANWB Smart Driver.

Je auto belt de hulpdiensten 

Een ongeval? Dan belt jouw auto met behulp van ANWB Smart Driver automatisch de hulpdiensten.

2,75per maand
Voorkom pech met ANWB Smart Driver 

Met Smart Driver heb je altijd inzicht in de conditie van je auto. Zo voorkom je pech en onverwachte reparaties. Voor maar € 2,75 per maand!

Zo voorkom je autopech 

Een seintje krijgen als je accu op zijn eind loopt? Dat kan. De ANWB heeft een model ontwikkeld dat accuproblemen voorspelt. 

Hoe ANWB met data bijdraagt aan verkeersveiligheid 

Met rijgedragsdata van 75.000 automobilisten helpen wij gemeenten en provincies bij het opsporen van onveilige weglocaties.

Andere leden bekeken ook

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Elektrisch rijden 

Elektrisch (auto)rijden wordt steeds populairder. Daarom hebben we alle informatie bijeen gebracht.