Vind je antwoord

Vind je antwoord

Binnen 16.500 gestelde vragen

ANWB Experts

Experts is het vraag en antwoord platform waar ANWB-leden vragen kunnen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. De vragen worden beantwoord door ANWB Experts. Een Expert is een ANWB-medewerker die op een of meerder onderwerpen expert is in een vakgebied.

Uitgelichte vragen van leden

All Season of winterbanden

Gevraagd op 20 september 2017

Voor mijn Volvo V70 heb ik nieuwe banden nodig. Altijd met zomer en winterbanden gereden maar vind de bandenwissel en opslag wel een gedoe altijd. In de all seasonbanden test zie ik een aantal banden goede resultaten halen op ijs sneeuw regen en droog wegdek. Welke banden mogen ook in de wintersportgebieden Winterberg, Zuid Duitsland en Oostenrijk gebruikt worden?

Is het nodig brandstofsysteemreiniging bij iedere beurt te laten doen?

Gevraagd op 12 december 2018

Mijn jaarlijkse beurt van mijn Toyota Auris Hybride laten uitvoeren. Kreeg het advies om mijn brandstofsysteem te laten reinigen. Is dit tegenwoordig nodig bij de E5 en E 10 brandstof?

Diesel of benzine

Gevraagd op 13 december 2018

We rijden nu een ford fusion benzine. 30000 km per jaar. Gaan nieuwe auto kopen. Kijken naar een skoda octavia combi van ongeveer 3 jaar oud. Benzine of diesel, wat zou de juiste keuze zijn?...

Hoe werkt het strafpuntensysteem in Duitsland

Gevraagd op 20 november 2018

Ik kreeg een boete voor te hard rijden en heb nu één strafpunt in Duitsland gekregen. Wat houdt dat nu in en hoe lang behoud ik de strafpunt?

Twinnyload en ebike

Gevraagd op 24 augustus 2018

Ik heb een al wat oudere twinnyload en wil hierop binnenkort graag 2 ebikes (zonder accu) vervoeren. Ik heb geen serienr alleen een garantienr (60095345) maar daar kan ik niets op vinden. Op de twinnyload staat dat 50-75 kg gedragen kan worden. Mijn trekhaak kan tot 90 kg dus dat is geen probleem. Maar kan het frame van de twinnyload het gewicht van de fietsen ook aan 2 x 23,9 kilo?

Andere leden bekeken ook