Vind je antwoord

Vind je antwoord

Binnen 16.500 gestelde vragen

ANWB Experts

Experts is het vraag en antwoord platform waar ANWB-leden vragen kunnen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. De vragen worden beantwoord door ANWB Experts. Een Expert is een ANWB-medewerker die op een of meerder onderwerpen expert is in een vakgebied.

Uitgelichte vragen van leden

Hoeveel sneeuwkettingen heb ik nodig?

Gevraagd op 30 januari 2019

Ik heb sneeuwkettingen nodig. Nu dacht ik dat ik vier sneeuwkettingen nodig had. Want mijn auto heeft vier wielen.  Maar nu lees ik en zie ik filmpjes waarin wordt gesproken over sneeuwkettingen te bevestigen over de aangedreven wielen. Ik ben hierin een volledige leek. Dus mijn vraag: hoeveel sneeuwkettingen heb ik nodig?

Thuiskomer

Gevraagd op 28 januari 2019

Als je een caravan trekt, is het dan toegestaan, cq is het dan verstandig, om met een zogenaamd thuiskomertje te rijden?
Zo ja: wat is dan minimum limiet voor de snelheid en de afstand (km) op de autoweg, zonder andere weggebruikers in gevaar te brengen?

Milieusticker Duitsland

Gevraagd op 27 januari 2019

Moet je de Duitse milieusticker elk jaar opnieuw kopen of blijft een eenmaal gekochte sticker geldig?

Verlichting van voertuigen

Gevraagd op 11 januari 2019

Ik was bij een auto-onderdelenshop en ving daar een gesprek op van iemand die wil de felste autolampen...Stel ik raak door deze mensen verblind en raak van de weg, wiens schuld is dat dan. Wat is het maximaal toelaatbare Lumen getal? Wie stopt de toename met steeds feller wordende verlichting? Ik mag toch ook niet continue met grootlicht rijden? Dat is haast minder verblindend dan sommige Xenon verlichting, zeker als ze ook nog omhoog afgesteld staan. Als ik met een felle zaklamp op vliegtuigen schijn ben ik (terecht) strafbaar, maar dit mag schijnbaar wel...

Skihelm verplicht in Oostenrijk?

Gevraagd op 29 januari 2019

Ik hoorde dat er verschillende regels zijn in verschillende landen. Ik wil graag weten of de skihelm in Oostenrijk alleen voor kinderen verplicht is of ook voor volwassenen?

Over ANWB Experts

Experts is het vraag en antwoord platform waar ANWB-leden vragen kunnen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. De vragen worden beantwoord door ANWB experts.

Elke bezoeker van anwb.nl kan de vragen en antwoorden bekijken.

ANWB-leden kunnen een vraag stellen op het Expert-platform. Deze mogelijkheid is exclusief voor leden. 

Openstaande vragen worden binnen 5 werkdagen beantwoord.

Een expert is een medewerker van de ANWB die op een of meer onderwerpen expert is in het vakgebied. Een expert kan ook een bezoeker zijn die door zijn bijdragen aan het vraag & antwoord platform de status van een expert heeft gekregen.

Alleen ANWB-leden kunnen een vraag stellen op het Expert-platform. Deze mogelijkheid is exclusief voor leden als onderdeel van het ANWB-lidmaatschap. 

Meer informatie over het ANWB-lidmaatschap

Andere leden bekeken ook