Vind je antwoord

Vind je antwoord

Binnen 17.384 gestelde vragen

ANWB Experts

Experts is het vraag en antwoord platform waar ANWB-leden vragen kunnen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. De vragen worden beantwoord door ANWB Experts. Een Expert is een ANWB-medewerker die op een of meerdere onderwerpen expert is.

Uitgelichte vragen van leden

Fabrieksgarantie bij niet-dealer onderhoud

Gevraagd op 3 mei 2022

Kan ik de garantie op de accu verliezen als ik voor de universele garage kies? En hoe werkt dat, een accu heeft niet echt onderhoud nodig, zou ik denken. Wat is gangbaar, en wat is het risico?

Drie boetes Italië

Gevraagd op 2 mei 2022

Bij verblijf in Lucca in een hotel hebben wij geboekt met vergunning voor in en uit de stad rijden, voor het afgeven van de koffers. Tot onze grote verbazing ontvingen wij 3 bekeuringen  vanwege het binnen de muren van de stad gereden te hebben. Het hotel kan niets voor ons doen en de politie reageert niet op ons bezwaarschrift.

 

Helmplicht snorfiets?

Gevraagd op 8 april 2022

Op dit moment is de regel dat als de gemeente besluit dat de snorfietsers (deels) gebruik moeten maken van de rijbaan, er een helmplicht geldt. Ik wil graag weten of er met ingang van 2023 ook een algehele helmplicht geldt voor snorfietsers?

Met buscamper naar Frankrijk

Gevraagd op 26 april 2022

Ik ga op vakantie met een buscamper Adria 3500 kg. de afmetingen zijn: L 6400/ B 2050/ H 2750 cm. Mijn vragen: kan ik overal rijden zoals met een persoon auto zonder problemen? moet ik camper navigatie gebruiken of mag het met mijn eigen  auto navigatie rijden i.v.m. de afmetingen van de bus camper?

Visum Turkije met ID-kaart

Gevraagd op 30 april 2022

Ik ga in oktober op vakantie naar Turkije met een id kaart in plaats van een paspoort. Heb ik nu een visum nodig?

Fietsaccu bewaren

Gevraagd op 7 maart 2022

Gedurende een langere rijd rij ik niet op mijn ebike. Ik heb ergens gelezen dat ik hem dan elke maand weer even een beetje op moet laden tot ie weer helemaal vol is; klopt dat? Of is het beter hem dan tusssentijds niet op te laden en op 50% te houden?

Andere leden bekeken ook