Auto huren Costa Adeje

Costa Adeje is de jongste toeristenplaats op Tenerife. Officieel is het geen gemeente maar wordt het eigenlijk aangeduid als een wijk van Playa de las Americas. Als je Costa Adeje bezoekt zal meteen opvallen dat deze badplaats meer luxe uitstraalt dan de overige badplaatsen op Tenerife. Tenerife zelf is een heerlijk eiland waar het altijd lente is. De temperatuur is het jaar rond zeer aangenaam. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Costa Adeje voor ANWB-leden

ANWB-leden profiteren met hun lidmaatschapsnummer van €10,- korting wanneer je kiest voor het Sunny Cars Premium- of Express Service!

Zoek een huurauto in Costa Adeje

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de  de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. 

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Costa Adeje

Zoals gezegd is Costa Adeje luxer dan andere plaatsen op Tenerife. Je merkt dat ook aan het soort mensen dat hier vakantie viert. De dure merkkleding wordt soms opzichtig gedragen. Het toppunt van weelderigheid is het ultra luxe hotel Bahia del Duque. Dit is een favoriet onder rijke Europeanen, nog rijkere Russen en internationale sterren. Veel van de later gebouwde winkelcentra en hotels zijn geinspireerd door de stijl van het Bahia. Een ander publiek betekent ook andere winkels en restaurants. Je vindt hier boutiques, trendy restaurants en hippe loungebars. Heel leuk om ook eens te bezoeken.

In het aangrenzende Adeje is wel historie te zien. Er is een verdegingslinie uit 1555 het zogeheten Strong House. Je kan helaas niet binnen kijken maar van buiten is het indrukwekkend genoeg. Wat je wel kan bezoeken is het historisch Convent uit 1679. Vanuit Costa Adeje kan je ook walvis- en dolfijnentochten maken. Tenerife is de een van de beste dolfijn- en walvisspotplaatsen ter wereld.

Waarom autohuur in Costa Adeje

De beste tip voor een vakantie op Tenerife is om een auto te huren! Waarom? Het eiland is groot en er is zoveel te zien dat het zonde is om niet gebruik te maken van het gemak van een huurauto. Wist je dat de hoogste berg van Spanje op Tenerife ligt? De Teide is maar liefst 3718 meter hoog en een oude vulkaan. Je kan met een kabelbaan tot 3550 meter omhaag. Vergeet niet warme kleren mee te nemen want het kan flink afkoelen op grote hoogte! De rit naar de Teide via het Nationale Park is ook al indrukwekkend. Het lijkt wel of je op de maan bent. De droge stoffige omgeving met lavarotsen omgeven is bizar.

Bezoek ook Garachico. De kust is hier zo ruw dat de bewoners er gebruik van hebben gemaakt door tussen de rotsen natuurlijke baden met trappetjes aangelegd. Ben je met kinderen op vakantie dan mag Siam Park net buiten Costa Adeje niet ontbreken. Dit gigantische waterpark met maar liefst 14 waterglijbanen. Ook hebben ze ’s werelds grootste kunstmatige golf. Hier kan je je wel een dagje vermaken!

Populaire bestemmingen om een auto te huren in Spanje

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.