Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto-onderdelen ABC

Wat is een distributieriem eigenlijk? En hoe werkt een startmotor? Wij hebben de belangrijkste auto-onderdelen op een rijtje gezet.

Auto onderdelen uitgelegd

Je vierwieler is een complexe machine die bestaat uit honderden, zo niet duizenden auto onderdelen die allemaal hun eigen functie hebben. Weigert één van die onderdelen dienst, dan rijdt je auto minder prettig of doet hij het zelfs helemaal niet meer. Maar wat is eigenlijk een distributieriem, een koppeling of een ABS-pomp en waarom zijn ze belangrijk?

Onderaan deze pagina vind je daarom het Onderdelen ABC, waarin we de belangrijkste auto onderdelen op een rijtje zetten en uitleggen wat ze doen en waarom ze belangrijk zijn. Soms geven we ook een kostenindicatie voor vervanging bij de garage, maar houdt er rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn en ze sterk kunnen verschillen. 

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!