V-snaar of multiriem

We hebben het allemaal wel eens gehoord, een gierend geluid onder de motorkap van een wegrijdende auto. Oei, een slippende V-snaar. Wat te doen?

Hij doet het niet, hoe komt dat?

Een V-snaar of multiriem is een bewegend onderdeel en dus gevoelig voor slijtage. Hij kan uitrekken of scheurtjes gaan vertonen. Als hij te slap staat, kunnen dynamo, waterpomp, stuurbekrachtiging en airco onvoldoende aangedreven worden. Ook geleiders of spanrollen zijn aan slijtage onderhevig. Als de multiriem of V-snaar gaat slippen, hoor je dat aan een jankend geluid.

Waar laat ik het maken en wat kost dat?

De dealer hoort bij een onderhoudsbeurt de V-snaar of multiriem preventief te controleren. Als hij slijtage vertoont, zal hij hem vervangen. Vaak is het dan ook aan te bevelen de spanrol(len) en geleiderol(len) te vervangen.

Een nieuwe V-snaar kost hooguit een paar tientjes, een gemiddelde multiriem ongeveer € 45. Montage kost gemiddeld een half uur, dus circa € 40.

Wat kan ik zelf?

Een ouderwetse V-snaar, die alleen dynamo en waterpomp aandrijft, kun je met het juiste gereedschap en wat handigheid zelf vervangen. Je moet dan de dynamo losdraaien en iets terugschuiven, waardoor er meer speling op de V-snaar komt. Je kunt hem dan verwijderen en een nieuwe monteren. Vervolgens zet je de dynamo weer terug in de oorspronkelijke stand en draait hem vast. Vervangen van een multiriem kun je beter aan de garage overlaten.

Wat is het en wat doet het?

v-snaar

Een V-snaar is een riem die door de krukas van de motor wordt aangedreven en op zijn beurt de dynamo en de waterpomp aandrijft. Tegenwoordig hebben alle auto’s stuurbekrachtiging, en de meeste airco en spreken we eerder van een multiriem dan van een V-snaar, omdat hij ook de pomp van de stuurbekrachtiging en de aircopomp aandrijft. De V-snaar of multiriem wordt op spanning gehouden door middel van één of meer spanrollen.

Welke soorten zijn er?

 De V-snaar heeft een V-vormig uiterlijk. De multiriem is breder. Hij ligt wat ingewikkelder geplaatst dan de V-snaar. Logisch, want hij moet meer onderdelen aandrijven.

Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

Het kan geen kwaad regelmatig de spanning van de V-snaar of multiriem te controleren. Als je hem ongeveer 1 centimeter kunt indrukken, is de spanning goed. Verder kun je bekijken of hij slijtageplekken vertoont. Zitten er scheurtjes in of rafeltjes aan? Dan moet hij vervangen worden.

Meer weten? Stel een vraag aan of zoek een antwoord van onze auto-experts