Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Advies over onderhoud en reparatie en wat je zelf kan doen om pech te voorkomen.

Onderhoud en reparatie

Niets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Daarom is onderhoud heel belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat kan leiden tot hogere reparatiekosten en een grotere pechkans. En de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen. Sommige dingen kun je zelf, andere werkzaamheden kun je beter aan de garage overlaten.

Wat doe je bij pech?

Wat doe je bij pech?

Autopech wil je niet hebben, maar als het toch gebeurt, wil je zo snel mogelijk weer verder. Wat doe je bij pech, hoe voorkom je het en wat kun je misschien zelf doen.

APK

APK

Bij een APK wordt er gekeken of een auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Maar waar wordt specifiek naar gekeken?

Onderhoud door de garage

Onderhoud door de garage

Het is verstandig om in ieder geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Dat helpt bij het voorkomen van een hoop narigheid aan je auto en zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Zelf onderhouden

Zelf onderhouden

Het zelf onderhouden van je auto wordt steeds lastiger. Zelfs een koplamplampje verwisselen gaat vaak al niet meer, omdat deze lampen diep verstopt zitten. Toch zijn er een aantal kleinere zaken die je zelf kunt doen.

Auto onderdelen ABC

Auto onderdelen ABC

Wat is het, wat doet het en welk onderhoud heeft dit onderdeel van mijn auto nodig? Deze en andere vragen vind je in dit onderdelen ABC.

Airconditioning

Airconditioning

Wat een airco is, weet iedereen wel. Maar hoe werkt het eigenlijk en welke systemen zijn er? Moet je je airco onderhouden en zo ja, hoe doet je dat?

Licht en zicht

Licht en zicht

Goed zicht is belangrijk. Hier lees je meer over autoverlichting, autoruiten, ruitenwissers en spiegels. En hoe je zelf controles uit kunt voeren en waar je een specialist voor nodig hebt.