Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Garagereviews, advies over onderhoud en reparatie en wat je zelf kan doen om pech te voorkomen.

Onderhoud en reparatie

Niets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is onderhoud heel belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in. Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen.

Sommige dingen kun je zelf, voor andere werkzaamheden is de keuze voor een garage beter. Onzeker over je garage of op zoek naar eentje dichterbij? Bekijk het oordeel van mensen in de buurt, via ANWB Garagereviews.

Garagereviews

Garagereviews

Hoe kies je nou een betrouwbare garage? Velen gaan al jaren naar die ene garage dichtbij huis. Maar hoe weet je nou écht of een garage goed werk levert en te vertrouwen is? Door massaal ervaringen te delen!

Pech voorkomen

Pech voorkomen

Autopech wil niemand hebben, maar als het dan toch gebeurt, wil je het zo snel mogelijk verhelpen en weer verder op weg. Lees je wat je kan doen bij pech, hoe je pech kan voorkomen en hoe je zelf kleine problemen kan verhelpen.

Onderhoud door de garage

Onderhoud door de garage

Het is verstandig om in ieder geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Dat helpt bij het voorkomen van een hoop narigheid aan je auto en zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Zelf onderhouden

Zelf onderhouden

Het zelf onderhouden van je auto is tegenwoordig nog in beperkte mate mogelijk. Zelfs een koplamplampje verwisselen gaat vaak al niet meer omdat deze lampen diep verstopt.Toch zijn er een aantal kleinere zaken die je zelf kunt doen.

APK

APK

Bij een APK wordt er gekeken of een auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Maar waar wordt specifiek naar gekeken?

Auto onderdelen ABC

Auto onderdelen ABC

Wat is het, wat doet het en welk onderhoud heeft dit onderdeel van mijn auto nodig? Deze en andere vragen vind je in dit onderdelen ABC.

Airconditioning

Airconditioning

Wat een airco is, weet iedereen wel. Maar hoe werkt het eigenlijk en welke systemen zijn er? Moet je je airco onderhouden en zo ja, hoe doet je dat?

Korting op je onderhoudsbeurt met Wegenwacht® Service

Korting op je onderhoudsbeurt met Wegenwacht® Service

Maak nu je auto vakantieklaar

Sluit nu Wegenwacht Service af en ontvang 30% korting op je onderhoudsbeurt bij KwikFit.

Licht en zicht

Licht en zicht

Goed zicht is belangrijk. Hier lees je meer over autoverlichting, autoruiten, ruitenwissers en spiegels. En hoe je zelf controles uit kunt voeren en waar je een specialist voor nodig hebt.