Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom zijn auto-onderdelen online goedkoper dan bij de garage?

Er zijn tegenwoordig tientallen websites waar je online je auto-onderdelen kunt kopen, zoals autonderdelen24, mijnautoonderdelen, winparts en autodoc. Daar betaal je vaak een stuk minder voor een onderdeel dan bij de garage. Hoe komt dat?

Het prijsverschil tussen een onderdeel op de offerte van de garage en een onderdeel dat je online vindt, valt te verklaren. Allereerst koopt jouw garage de onderdelen meestal niet bij zulke goedkope websites, maar bij lokale automaterialen-leveranciers die hogere prijzen rekenen, maar wel meerdere malen per dag leveren. Zo kan jij je auto ’s ochtends inleveren en aan het eind van de dag weer gerepareerd ophalen. Online bestelde onderdelen hebben vaak één tot drie dagen levertijd en zolang wil jij waarschijnlijk niet op je auto wachten. Daarnaast zit er ook nog een beetje marge in voor de garagist, waarvan hij z’n lasten moet betalen.

Zelf onderdelen bestellen, zoals een koppelingremschijvendistributieriem of een uitlaat en aan de garage vragen of ze deze willen monteren, wordt vaak niet gewaardeerd.

Zelf aan de slag

Kun je zelf eenvoudige reparaties uitvoeren, zoals het vervangen van bougies of het luchtfilter, dan kun je met dit soort auto-onderdelenwebsites wat geld besparen.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!