Auto-onderdelen ABC

Auto-onderdelen ABC

Wat is een distributieriem eigenlijk? En hoe werkt een startmotor? Wij hebben een aantal auto-onderdelen op een rijtje gezet.

Auto-onderdelen ABC

Nieuwe auto’s hebben soms mankementen, maar naarmate de auto ouder wordt vertoont die steeds meer kuren. Wanneer in het dashboard opeens het lampje van de accu of de dynamo gaat branden, of een raar geluid door het normale motorgeluid klinkt, dan denk je al snel: o jee! Wat is dit nu weer? Je kunt je auto naar de garage brengen, maar hoe leg je uit wat er aan de hand is en hoe beoordeel je of de uitleg van je garage na reparatie betrouwbaar is? Bij twijfel je autoboekje raadplegen is een oplossing, maar enige basiskennis over gangbare auto-onderdelen kan op zo'n moment handig zijn. Welke keuze moet je bijvoorbeeld maken als je mag kiezen tussen merk- en imitatie of nieuw of gereviseerde onderdelen?

Wat is het nou eigenlijk? Wat doet het dan en welk onderhoud heeft dit onderdeel van mijn auto nodig? Deze en andere vragen worden door de ANWB in dit onderdelen ABC beantwoord. Toch nog vragen? Kijk eens op ANWB Auto Experts waar het antwoord misschien al te vinden is en waar je een vraag kunt stellen.