Motorrijbewijs kosten

Overzicht van motorrijles kosten en examens

Ben je van plan om je motorrijbewijs te gaan halen? Dan is het fijn om een indicatie te hebben van de kosten. Motorrijbewijs kosten zijn onder te verdelen in drie onderdelen: de kosten voor de motorrijles, de kosten voor het theorie-examen en tot slot de kosten voor de praktijkexamens. Wij vertellen je er hieronder meer over!

Kosten motorrijles

Als eerste gaan wij in op de totale kosten voor motorrijlessen. Deze verschillen in de praktijk erg per persoon, afhankelijk van het aantal benodigde lessen. Tijdens de proefles en een persoonlijke gesprek (1,5 uur) geven we je een inschatting van het aantal motorrijlessen dat je nodig hebt om het motorrijbewijs te halen. Enkele ANWB Rijscholen bieden speciale pakketprijzen aan, inclusief een aantal uur rijles en de twee praktijkexamens.

Kosten motorrijbewijs: theorie-examen

Voor het behalen van je motor theorie-examen A betaal je € 47,-. Wij vragen het theorie-examen dan direct bij het CBR voor je aan.

Kosten motorrijbewijs: praktijkexamens

Ook praktijkexamens vallen onder je motorrijbewijs kosten. Je leest het goed: meervoud, het gaat hier namelijk om twee examens. Dit zijn de onderdelen verkeersdeelneming (AVD) en voertuigbeheersing (AVB). Voor het praktijkexamen voertuigbeheersing betaal je bij de ANWB in totaal € 192,- en voor het praktijkexamen verkeersdeelneming is dit € 265,-.

Motor opstap dagen

Bij de ANWB Rijopleiding bieden wij regelmatig Open Dagen aan voor alle motorliefhebbers. Tijdens een proefles voor € 10,- kom je er gelijk achter hoe het is om motor te rijden. Daarnaast profiteer je op de Open Dagen ook van een speciale aanbieding: 15 uur rijles en twee praktijkexamens (AVB & AVD) voor slechts € 999,-. Vind hier de ANWB Rijschool voor de motoropleiding bij jou in de buurt.