Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorrijbewijs kosten

Overzicht van motorrijles kosten en examens

We begrijpen dat het fijn is om vooraf een indicatie te hebben van de kosten als je van plan bent om je motorrijbewijs te halen. Daarom leggen we graag uit met welke kosten je rekening moet houden. Naast de kosten voor de motorrijlessen en eventuele motorkleding voor tijdens de lessen, moet je namelijk ook rekening houden met de kosten voor het theorie-examen en de twee praktijkexamens.

Kosten motorrijles

De kosten voor de motorrijlessen verschillen net als bij het behalen van je autorijbewijs erg per persoon, want iedereen leert op zijn of haar eigen tempo. Gelukkig weet je bij onze rijscholen snel waar je aan toe bent. Tijdens een proefles maak je kennis met jouw instructeur die een nauwkeurige schatting geeft van het aantal lessen die je nodig hebt. Informeer bij de rijschool in jouw buurt wat de kosten zijn voor deze proefles en hoe snel je terecht kunt. 

Kosten voor het motor theorie-examen 

Voor het behalen van je motor theorie-examen A betaal je € 62,-. Wij vragen het theorie-examen dan direct bij het CBR voor je aan.

Kosten voor de motor praktijkexamens

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je niet één, maar twee praktijkexamens behalen. Het gaat om een examen verkeersdeelneming (AVD) en een examen voertuigbeheersing (AVB).  Voor het examen AVD betaal je €305,75 en voor het examen AVB betaal je €216,24.

Motoropstapdagen

Wij organiseren verspreid over het jaar open dagen, waarbij je op een laagdrempelige manier kennis kan maken met de motor en onze rijscholen. Een proefles kost tijdens de motoropstapdagen slechts €45,- en daarnaast profiteer je van een speciale pakketaanbieding als je besluit om bij ons je motorrijlessen te volgen. Lees de inhoud van de aanbieding en de volgende motoropstapdag op onze website.