Haal je motorrijbewijs in Alkmaar

Motorrijlessen nemen op een manier die bij jou past

Altijd al je motorrijbewijs willen halen? Dit kan bij de ANWB Motorrijschool in Alkmaar. Dit doe je op een manier die jij prettig vindt en aanspreekt. Bijvoorbeeld door het volgen van losse lessen in je eigen tempo of door voor een spoedcursus te kiezen.

Motor opstap dagen 

Wij organiseren Open Dagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro!

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Open Dagen hebben wij een speciale aanbieding: 15 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor 999 euro!

Welke weekenden zijn de opstap dagen?
2 maart 2019 6 april 2019
4 mei 2019 1 juni 2019
6 juli 2019 3 augustus 2019
7 september 2019 5 oktober 2019
2 november 2019  7 december 2019

Vraag een proefles voor motor aan

Welke manier je ook kiest, de lessen zijn van goede kwaliteit. Dat is ook te zien aan ons zeer hoge slagingspercentage van 96% - 100%! Je motorrijbewijs halen in Alkmaar doe je daarom bij de ANWB.

Motorrijles nemen bij de ANWB brengt nog meer voordelen met zich mee. Je eigen vaste instructeur begeleidt je op een effectieve wijze naar je eindexamen toe. Het persoonlijk lesadvies en de mogelijkheid om zelf het aantal lessen per week te kiezen, zijn een absolute meerwaarde om bij ons je motorrijbewijs te halen! Vergeet ook niet het hoge slagingspercentage.

De theorie

Voor je motorrijbewijs heb je een theorie certificaat A nodig. Heb je nog geen rijbewijs B? Zorg dan dat je eerst je theorie certificaat haalt voordat je met je eerste motorrijles begint. Als je al wel beschikt over je rijbewijs, kun je tijdens de praktijklessen voor je motorrijbewijs het certificaat halen.

Twee praktijkexamens

Je legt altijd twee praktijkexamens af: het examen voertuigdeelneming op de weg en voertuigbeheersing op een afgesloten terrein. Deze examens duren 20 en 55 minuten.

Vanaf 18 jaar mag je starten met de examens voor het A1 rijbewijs voor lichte motoren. Vanaf 20 jaar kun je het A2 examen voor middelzware motoren afleggen en vanaf 24 jaar kun je op voor het motorrijbewijs voor zware motoren (A).

Hoeveel kost het halen van een motorrijbewijs?

De intest bepaalt hoeveel lessen jij nodig hebt voor het behalen van je motorrijbewijs. Je weet dan ook wat de motorrijbewijs kosten ongeveer zullen zijn. Voor losse lessen is er geen intest nodig. Je lesperiode is wel afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Houd hier rekening mee. De kosten per les kun je hieronder bekijken.

  • Kosten proefles/intest: € 68,-
  • Kosten per motorrijles: € 52,-
  • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
  • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
  • Kosten theorie examen A: € 47,-
  • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan