Haal je motorrijbewijs in Alkmaar

Motorrijlessen nemen op een manier die bij jou past

Altijd al je motorrijbewijs willen halen? Dit kan bij de ANWB Motorrijschool in Alkmaar. Dit doe je op een manier die jij prettig vindt.

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Motorrijbewijs halen in Alkmaar

Welke manier je ook kiest, de lessen zijn van goede kwaliteit. Dat is ook te zien aan ons slagingspercentage. Je motorrijbewijs halen in Alkmaar doe je daarom bij de ANWB.

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Ben je geïnteresseerd in motorrijden? Dan zijn de motoropstapdagen echt iets voor jou! Gedurende het hele jaar worden ze op verschillende zaterdagen georganiseerd. Schrijf je hieronder in en dan nemen wij contact met je op. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

De eerste stap: de theorie

Voor je motorrijbewijs heb je een theorie certificaat A nodig. Heb je nog geen rijbewijs B? Zorg dan dat je eerst je theorie certificaat haalt voordat je met je eerste motorrijles begint. Als je al wel beschikt over een rijbewijs, dan kun je tijdens de praktijklessen je theorie halen.

Als je nog niet je theorie hebt behaald hebben wij op dit moment ook een speciale aanbieding; kom naar een motoropstapdag en profiteer van 13 lesuren, 2 praktijkexamens én je theorie-examen voor €1250,-

Welk motorrijbewijs past bij jou?

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Alkmaar kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Twee praktijkexamens

Je legt altijd twee praktijkexamens af: het examen verkeersdeelneming op de weg en voertuigbeheersing op een afgesloten terrein. Deze examens duren 20 en 35 minuten.

Kosten motorrijbewijs?

De intest bepaalt hoeveel lessen jij nodig hebt voor het behalen van je motorrijbewijs. Je weet dan ook wat de motorrijbewijs kosten ongeveer zullen zijn. Voor losse lessen is er geen intest nodig. Hoe lang het duurt voordat je in het bezit bent van je motorrijbewijs is afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Houd hier rekening mee.

 
Motoropstapdag € 35,-

Losse rijles motor 

 € 62,50

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan