Naar artikel

Motorrijbewijs (A) halen in Dordrecht

Volg een motorrijles op maat

De ANWB Motorrijschool biedt diverse mogelijkheden aan om je motorrijbewijs te halen. Zo kun je bij ons met spoed of helemaal in je eigen tempo motorrijbewijs A halen. Aan jou de keuze!

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Waarom rijlessen bij ANWB?

  • Moderne BMW F900 lesmotoren
  • Hoog slagingspercentage
  • Ervaren en gedreven instructeurs
  • Al meer dan 55 jaar ervaring
  • Eigen terrein voor AVB oefeningen waar ook examens plaatsvinden

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Ben je geïnteresseerd in motorrijden? Dan zijn de motoropstapdagen echt iets voor jou! Gedurende het hele jaar worden ze op verschillende zaterdagen georganiseerd. Schrijf je hieronder in en dan nemen wij contact met je op. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

Theorie voor je motorrijbewijs (A)

Om je motorrijbewijs te kunnen halen, heb je een theoriecertificaat A nodig. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: wanneer je al in het bezit bent van rijbewijs B, dan kun je het certificaat behalen tijdens de praktijkopleiding. Als je geen rijbewijs B hebt, dan haal je eerst je theorie certificaat A en start je vervolgens met de motorrijlessen.

Verschillende motorrijbewijzen

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Dordrect kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Bekijk hieronder wat voor jou van toepassing is.

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Twee praktijkexamens voor je motorrijbewijs

Voor het behalen van motorrijbewijs moet je twee praktijkexamens afleggen:

  1. Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB): 20 minuten op een afgesloten terrein rijden
  2. Praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD): 55 minuten op de weg rijden

Voor het A1 rijbewijs voor lichte motoren moet je 18 jaar of ouder zijn. Op je 20e levensjaar mag je praktijkexamen afleggen voor het A2 rijbewijs voor middelzware motoren. Wanneer je 24 jaar bent, kun je het praktijkexamen afleggen voor zware motoren.

Hoeveel kost het motorrijbewijs?

Het is natuurlijk handig om te weten wat de kosten zijn voor het behalen van je motorrijbewijs. Deze zijn afhankelijk van de hoeveelheid lessen die jij nodig hebt. Daarvoor kun je gebruik maken van een intest, waarbij we kijken naar je rijervaring en leersnelheid en op basis daarvan een lesplan opstellen.

Motoropstapdag€ 35,-
Losse lesprijs motor € 62,50-

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.