Motorrijbewijs Harderwijk behalen

Leren motorrijden op een manier die bij je past

Wil je van start met motorrijles in de buurt van Harderwijk? Dan ben je bij onze ANWB Rijschool aan het juiste adres. Bij ANWB profiteer je van voordelen zoals een vaste rijinstructeur, kwalitatieve lessen, een lesadvies op maat en een hoog slagingspercentage. Het behalen van je motorrijbewijs begint altijd met een intest, we bepalen dan hoeveel lessen er nodig zijn afhankelijk van je niveau.

Kickstartles

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.

Aanmelden kickstartles

Theorie en praktijk

Als je nog niet beschikt over je rijbewijs B, dan kun je pas van start gaan met de eerste praktijkles als je een theoriecertificaat voor de motor op zak hebt. Als je je autorijbewijs al wel hebt, kun je ook tijdens de praktijkcursus je theorie voor je motor halen.

Er zijn voor ieder rijbewijs twee praktijkexamens die je moet afleggen om je motorrijbewijs te halen, het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein en het praktijkexamen voertuigdeelneming (AVD) op de weg.

Kies jouw type motorrijbewijs

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Haarlem kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Bekijk hieronder wat voor jou van toepassing is.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Hoeveel kost het?

Tijdens de kickstartles kunnen onze ervaren rijcoaches een inschatting maken van je huidige niveau. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Losse lesprijs motor 

€ 64,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan