Je motorrijbewijs halen in Lelystad

Leren motorrijden op een manier die bij je past

Wil je van start gaan met het behalen van je motorrijbewijs A? Dit kan bij de ANWB Motorrijschool in Lelystad. Hier kun je je motorrijbewijs halen op een manier die bij je past. Je kunt ervoor kiezen om motorrijlessen in je eigen tempo te volgen of voor een spoedcursus. Wat je ook kiest, je bent altijd verzekerd van goede lessen als je je motorrijbewijs gaat halen bij onze ANWB rijschool.

Motor opstap dagen 

Wij organiseren Open Dagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro!

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Open Dagen hebben wij een speciale aanbieding: 15 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor 999 euro!

Welke weekenden zijn de opstap dagen?
2 maart 2019 6 april 2019
4 mei 2019 1 juni 2019
6 juli 2019 3 augustus 2019
7 september 2019 5 oktober 2019
2 november 2019  7 december 2019

Vraag een proefles voor motor aan

Jouw voordelen bij ANWB:

 • Een vaste rijinstructeur
 • Kwalitatieve lessen
 • Een lesadvies op maat
 • Bepaal zelf het aantal lessen per week
 • Hoog slagingspercentage: 76% - 80%

Heb je theorie nodig voor je motor rijbewijs?

Een theoriecertificaat is verplicht om je motorrijbewijs te kunnen halen. Als je nog geen rijbewijs B hebt, zul je eerst een theorie certificaat moeten halen voordat je met de eerste motorrijles mag beginnen. Als je je rijbewijs al wel hebt, kun je het certificaat tijdens de praktijkopleiding behalen.

Twee keer examen doen

Om je motorrijbewijs te kunnen behalen moet je twee praktijkexamens afleggen: het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein (20 minuten) en het praktijkexamen voertuigdeelneming op de weg (55 minuten).

Vanaf 18 jaar kun je examen doen voor het A1 rijbewijs. Bij de leeftijd van 20 jaar kun je het A2 rijbewijs halen en vanaf 24 jaar mag je het A motorrijbewijs voor zware motoren halen.

Hoeveel kost het?

Er vindt eerst een intest plaats om je huidige niveau vast te stellen. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

 • Kosten proefles/intest: € 39,95
 • Kosten per motorrijles: € 52,-
 • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
 • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
 • Kosten theorie examen A: € 47,-
 • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan