Haal je motorrijbewijs in Breda

Volg motorrijles in Breda op je eigen tempo

Een motorrijbewijs halen is voor veel mensen een droom. Jij kunt die droom verwezenlijken door je motorrijbewijs te halen bij de ANWB rijschool in Breda. Je hebt hier de mogelijkheid om losse motorrijlessen te volgen of om versneld je motorrijbewijs te halen. En daarbij kun je rekenen op goede kwaliteit, want ons slagingspercentage is niet voor niets 96%-100%.

Motorrijles nemen bij de ANWB is op velerlei vlak voordelig. Onze rijinstructeurs streven namelijk allemaal naar het hoogste slagingspercentage. Ons persoonlijke lesadvies en een instructeur die bij je past leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

De theorie

Je hebt een theorie certificaat A nodig om je motorrijbewijs te kunnen halen. Als je al beschikt over het rijbewijs B, dan kun jij je theorie certificaat halen tijdens de praktijkopleiding. Heb je deze nog niet, dan zul je deze eerst moeten halen. Natuurlijk krijg je bij ons alle hulp die je nodig hebt.

Twee belangrijke praktijkexamens

Om te kunnen slagen voor het motorrijbewijs, moet je twee belangrijke praktijkexamens afleggen. Dit zijn het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein en het praktijkexamen verkeersdeelneming op de weg. Je kunt je hiervoor goed voorbereiden op de ANWB Motorrijschool in Breda.

Vanaf welke leeftijd mag je starten?

Voor het starten van je A1 motorrijbewijs voor lichte motoren moet je 18 jaar of ouder zijn. Bij een leeftijd van 20 jaar of ouder kun je opgaan voor het A2 rijbewijs voor middelzware motoren. Het rijbewijs voor zware motoren (A) kun je halen vanaf 24 jaar.

De motorrijbewijs kosten

De kosten voor het motorrijbewijs worden volledig duidelijk na het doen van een intest. Je kunt wel alvast de prijzen per les bekijken, zowel voor de theorie als de examens die je moet afleggen. 

  • Kosten proefles/intest: € 68,-
  • Kosten per motorrijles: € 52,-
  • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
  • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
  • Kosten theorie examen A: € 47,-
  • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan