Naar artikel

Haal je motorrijbewijs (A) in Gouda

Motorrijles in omgeving Gouda volgen

Heb je plannen om je motorrijbewijs te halen in de omgeving Gouda? Bij de ANWB Motorrijschool in Rijswijk, vlakbij Gouda, kun jij je motorrijbewijs halen op een manier die bij jou past.

Kickstartles van 120 minuten voor slechts €89,-.

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.

Wanneer je theoriecertificaat halen?

Dit is afhankelijk van de vraag of je reeds in het bezit bent van je autorijbewijs. Als dit het geval is, kun je tijdens je praktijklessen je theoriecertificaat halen. Als je nog niet in het bezit bent van het rijbewijs B, dan ben je verplicht om voordat je start met je eerste motorrijles je theoriecertificaat te halen. Wij kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Wat je nog meer moet weten

Er zijn verschillende typen motorrijbewijzen die je bij ons kunt halen. Afhankelijk van het type motorrijbewijs zijn er verschillende eisen op het gebied van leeftijd. Hieronder vind je een handig overzicht:

De praktijklessen

Voordat je start met de praktijklessen vindt er een intest plaats om te kijken hoeveel lessen je nodig hebt. Dan weet je ook wat je motorrijbewijs ongeveer gaat kosten Het praktijkdeel bestaat verder uit twee examens:

  • Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB): 20 minuten op een afgesloten terrein
  • Praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD): 55 minuten op de weg

Motorrijbewijs: de kosten

Tijdens de kickstartles kunnen onze ervaren rijcoaches een inschatting maken van je huidige niveau. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Kickstartles€ 79,-
Losse lesprijs motor € 53,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.