Je motorrijbewijs halen in Roosendaal

Lessen van uitstekende kwaliteit

Motorrijles volg je bij de ANWB Motorrijschool in Roosendaal. Je motorrijbewijs halen in Roosendaal bij de ANWB kan op twee verschillende manieren: een snelcursus volgen zodat je snel examen kunt doen of door een keuze te maken voor losse lessen. Bij onze rijschool profiteer je altijd van een hoog slagingspercentage. Er is dus niets om je zorgen over te hoeven maken.

Motor opstap dagen 

Wij organiseren Open Dagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro!

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Open Dagen hebben wij een speciale aanbieding: 16 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor 999 euro!

Welke weekenden zijn de opstap dagen?
6 april 2019 4 mei 2019
1 juni 2019  

Vraag een proefles voor motor aan

Waarom kies je voor motorrijles bij de ANWB?

Misschien stel jij jezelf de vraag wel waarom je zou kiezen voor rijles bij de ANWB? Bij ons ontvang je niet alleen advies op maat, maar krijg je een vaste rijinstructeur zodat je weet waar je aan toe bent. Bovendien laten wij de keuze bij jou wanneer je lessen wilt volgen, dat is wel zo prettig om je motorrijbewijs te halen wanneer het jou uitkomt!

De theorie voor je motorrijbewijs halen

Nog geen rijbewijs B op zak? Zorg dat je in het bezit bent van een theorie certificaat A voordat je start met de motorrijlessen. Als je je rijbewijs B al hebt, kun je deze ook gelijktijdig met de praktijklessen halen.

Praktijkexamens en regels voor de leeftijd

Het praktijkexamen is opgesplitst in twee onderdelen, namelijk voertuigbeheersing op een afgesloten terrein & voertuigdeelneming op de weg. Belangrijk bij het inschrijven voor rijlessen is ook je leeftijd. Hieronder vind je de soorten rijbewijzen in combinatie met de leeftijd:

 • A (24 jaar of ouder)
  Je mag op voor het examen voor zwaardere motoren. Examen behaalt: volledig A rijbewijs.
 • A met Code 80 (vanaf 21 jaar)
  Lessen op een zwaardere moter. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijk examen te behalen. 
 • A2 (vanaf 20 t/m 23 jaar)
  Examen doen voor motoren met een middelzware motor. Na 2 jaar A2 rijbewijs: opnieuw examen doen voor je volledige A-rijbewijs.
 • A1 (vanaf 18 jaar)
  Examen afleggen voor een motor met beperkt vermogen. Altijd opnieuw examen doen voor je volledige A-rijbewijs.

De motorrijbewijs kosten

De intest bepaalt hoeveel lessen er nodig zijn. Deze is niet nodig bij het volgen van de losse lessen. Bekijk hieronder de kosten per onderdeel:

 • Kosten proefles/intest: € 35,-
 • Kosten per motorrijles: € 49,50
 • Vanaf tarief (als je een lessenpakket incl. minimaal 15 lessen afneemt): € 47,-
 • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
 • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
 • Kosten theorie examen A: € 47,-
 • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan