Naar artikel

Haal je motorrijbewijs in Spijkenisse

Losse lessen of snelcursus

Als jij je motorrijbewijs wilt halen, dan neem je natuurlijk les bij een motorrijschool. Je ontvangt het motorrijbewijs als je met succes het theoriecertificaat en de praktijkexamens hebt gehaald. Je motorrijbewijs halen in Spijkenisse kan uitstekend bij de ANWB. Onze rijinstructeurs streven voortdurend naar het allerbeste slagingspercentage.

Van welke voordelen geniet je bij de ANWB?

  • Kwaliteit & gemak staan centraal bij elke les
  • Een persoonlijke rijinstructeur
  • Compleet lesadvies
  • Bepaal zelf hoe vaak je lest per week!

De theorie en praktijk voor het motorrijbewijs

Om succesvol het motorrijbewijs te kunnen halen, moet je zowel qua theorie als in de praktijk volop aan de slag. Het theorie certificaat A is verplicht en kun je halen tijdens de praktijkopleiding, mits jij je rijbewijs B op zak hebt. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben, dan dien je het certificaat te behalen voordat je met de praktijklessen gaat beginnen.

Je legt twee praktijkexamens af bij onze motorrijschool voordat je kunt slagen voor het motorrijbewijs: voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein en voertuigdeelneming (AVD) op de weg. Beide examens moet je halen voor je motorrijbewijs.

Leeftijd motorrijbewijs

Voor ieder motorrijbewijs gelden andere leeftijdseisen voor zowel het behalen van je theorie, het starten met motorrijlessen en het afleggen van de praktijkexamens:

De kosten van het motorrijbewijs

De intest geeft de doorslag in de hoeveelheid motorrijlessen die er nodig zijn voor het motorrijbewijs. Als je de keuze maakt voor losse lessen, dan is het niet noodzakelijk om een intest te doen. De motorrijbewijs kosten kun je hieronder per onderdeel alvast vinden:

Proefles/intest€ 54,-
Losse lesprijs motor € 54,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.