Je motorrijbewijs halen

Motorrijschool vlakbij Hoorn

Is het altijd al een droom van jou geweest om je motorrijbewijs te halen? Bij onze rijschool in Alkmaar - in de buurt van Hoorn - kun je motorrijlessen nemen van uitstekende kwaliteit. Je motorrijbewijs halen doe je bij de ANWB.

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Ben je geïnteresseerd in motorrijden? Dan zijn de motoropstapdagen echt iets voor jou! Gedurende het hele jaar worden ze op verschillende zaterdagen georganiseerd. Schrijf je hieronder in en dan nemen wij contact met je op. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

Waarom je kiest voor onze motorrijschool?

  • Hoog slagingspercentage
  • Een betrokken rijinstructeur
  • Advies op maat voor elke motorrijles
  • Keuzevrijheid in het aantal lessen

Hoe zit het met je theorie?

Je motorrijbewijs krijg je natuurlijk niet zomaar. Een theoriecertificaat A is allereerst verplicht. Je kunt dit certificaat behalen tijdens de praktijkopleiding als je al in het bezit bent van je autorijbewijs. Heb je dit niet? Dan dien je eerst je theorie-examen te halen voordat je kan beginnen aan de praktijk. Natuurlijk krijg je van ons alle hulp die je nodig hebt! Je motorrijbewijs halen in Hoorn is daarom een uitstekende optie.

Als je nog niet je theorie hebt behaald hebben wij op dit moment ook een speciale aanbieding; kom naar een motoropstapdag en profiteer van 13 lesuren, 2 praktijkexamens én je theorie-examen voor €1250!

Kies jouw type motorrijbewijs

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Alkmaar kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Bekijk hieronder wat voor jou van toepassing is.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Twee verplichte praktijkexamens

Na een perfecte voorbereiding op onze rijschool is het tijd om twee praktijkexamens af te leggen. Dit betreft de examens voertuigbeheersing (20 minuten op een afgesloten terrein) en verkeersdeelneming (55 minuten op de weg).

Wat zijn de motorrijbewijs kosten?

De intest laat je direct zien hoeveel de kosten zijn voor het motorrijbewijs. Wel kun je hier alvast de prijzen per les en de kosten voor de theorie en de examens bekijken.

Motoropstapdag € 35,-
Kosten per motorrijles

€ 62,50,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles