Je motorrijbewijs halen in Zaandam

Motorrijles voor rijbewijs A

Je motorrijbewijs halen in Zaandam doe je natuurlijk bij de ANWB Rijschool. Bij onze motorrijschool geven wij lessen van topkwaliteit en zorgvuldig advies op maat. Wij streven naar een hoog slagingspercentage en tevreden cursisten.

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Wil je weten hoe het is om op een motor te rijden? Schrijf je dan in voor de motoropstapdagen! Deze dagen worden het hele jaar door op verschillende zaterdagen georganiseerd. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt. Schrijf je hieronder in, dan plannen wij zo snel mogelijk wat met jou in.

Theorie certificaat

Een verplicht onderdeel van jouw rijopleiding is het behalen van het theorie certificaat A. Dit dien je te behalen voordat je aan het praktijkonderdeel begint. Ben je echter al in het bezit van rijbewijs B? Dan kun je tijdens de praktijkopleiding je theorie halen. 

Als je nog niet je theorie hebt behaald hebben wij op dit moment ook een speciale aanbieding; kom naar een motoropstapdag en profiteer van 13 lesuren, 2 praktijkexamens én je theorie-examen voor €1250,-

Alle motorrijbewijzen in een handig overzicht

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Zaandam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Praktijkexamens

Het praktijkgedeelte voor het behalen van rijbewijs A heeft twee examens. Deel 1 betreft het onderdeel voertuigdeelneming (AVD) en wordt afgenomen op de weg. Tijdens het tweede examen wordt je voertuigbeheersing (AVB) getest. Dit examen wordt afgenomen op een afgesloten terrein.

Motorrijbewijs kosten

De kosten voor een rijopleiding verschillen per persoon. Na de proefles ontvang je een inschatting van het aantal motorrijlessen dat je nodig hebt om je rijbewijs te halen. Hierbij ontvang je direct de bijbehorende kosten. Bekijk hieronder de kosten voor het motorrijbewijs per onderdeel.

Motoropstapdag € 35,-
Losse lesprijs motor  € 62,50,-
Pakketprijs: 14 rijlessen, AVB en AVD examen € 1250,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan