Je motorrijbewijs halen in Purmerend

Motorrijles voor rijbewijs A

Heb je er altijd al van gedroomd om je motorrijbewijs te halen? Dat kan! Je motorrijbewijs halen in Purmerend doe je bij de ANWB. Volg lessen in je eigen tempo bij onze motorrijschool.

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Ben je geïnteresseerd in motorrijden? Dan zijn de motoropstapdagen echt iets voor jou! Gedurende het hele jaar worden ze op verschillende zaterdagen georganiseerd. Schrijf je hieronder in en dan nemen wij contact met je op. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

Theorie certificaat behalen

Voor het behalen van je motorrijbewijs dien je in het bezit te zijn van je theorie certificaat A. Ben je al in het bezit van je rijbewijs B, dan kun je het theoriecertificaat behalen terwijl je praktijklessen volgt.

Ben je niet in het bezit van rijbewijs B, dan moet je eerst je theoriecertificaat A behalen voordat je mag beginnen met de praktijkopleiding. Voor het benodigde studiemateriaal kun je terecht bij onze vestiging in Purmerend.

Als je nog niet je theorie hebt behaald hebben wij op dit moment ook een speciale aanbieding; kom naar een motoropstapdag en profiteer van 13 lesuren, 2 praktijkexamens én je theorie-examen voor €1250,-

Typen motorrijbewijzen en leeftijdseisen

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Purmerend kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Praktijkexamens rijbewijs A

Voor het behalen van je motorrijbewijs leg je altijd twee praktijkexamens af. Het gaat om de examens voertuigdeelneming (AVD) en voertuigbeheersing (AVB). Het examen voertuigdeelneming neem je af op de weg en voertuigbeheersing wordt afgenomen op een afgesloten terrein. 

Motorrijbewijs kosten

De motorrijlessen beginnen met een proefles. Tijdens deze les wordt een inschatting gemaakt van het aantal lessen dat je nodig hebt voor het behalen van je rijbewijs A. Houd er wel rekening mee dat je lesperiode afhankelijk is van de wachttijd bij het CBR. Bekijk hieronder het tarievenoverzicht van de kosten.  

Motoropstapdag € 35,-
Losse lesprijs motor  € 62,50,-
Pakketprijs: 14 rijlessen, AVB en AVD examen € 1250,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan