Je motorrijbewijs in Hilversum behalen

Motorrijlessen bij ANWB Hilversum

Ook voor motorrijlessen ben je bij ANWB rijschool in Hilversum aan het juiste adres. Bij onze ANWB Rijschool Hilversum ben je verzekerd van lessen van uitstekende kwaliteit, een hoog slagingspercentage en een scherp lestarief. Onze instructeurs begeleiden je van A tot Z met het behalen van je motorrijbewijs A in Hilversum.

Kickstartles van 120 minuten voor slechts €89,-.

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.

Aanmelden

Theorie motorrijbewijs halen in Hilversum

Ben je nog niet in het bezit van een rijbewijs B? Dan is het noodzakelijk om een speciaal theorie certificaat A te behalen, voordat je kan starten met je eerste motorrijles. Wanneer je al wel een autorijbewijs bezit kan je deze extra theorie behalen tijdens de praktijkopleiding.

Voor welk motorrijbewijs ga jij?

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Hilversum kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Motorrijbewijs: twee examens 

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je twee examens succesvol voltooien: praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein (20 minuten) en praktijkexamen voertuigdeelneming (AVD) op de weg (55 minuten). Bij elkaar duren deze examens voor je motorrijbewijs ongeveer 75 minuten. Onze rijcoaches zorgen natuurlijk dat je helemaal voorbereid bent op deze praktijkexamens.

Hoeveel kost het?

Tijdens de kickstartles kunnen onze ervaren rijcoaches een inschatting maken van je huidige niveau. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Losse lesprijs motor   € 64,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan