Je motorrijbewijs in Hilversum behalen

Motorrijlessen bij ANWB Hilversum

Ook voor motorrijlessen ben je bij ANWB rijschool in Hilversum aan het juiste adres. Kies voor losse lessen in je eigen tempo of haal hem snel met een spoedcursus. Bij onze ANWB Rijschool Hilversum ben je verzekerd van lessen van uitstekende kwaliteit, een hoog slagingspercentage en een scherp lestarief. Onze instructeurs begeleiden je van A tot Z met het behalen van je motorrijbewijs A in Hilversum.

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro! Deze wordt gratis bij het afnemen van een rijlespakket. 

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 999 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de Motoropstapdagen?

Houd deze pagina in de gaten. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Theorie motorrijbewijs halen in Hilversum

Ben je nog niet in het bezit van een rijbewijs B? Dan is het noodzakelijk om een speciaal theorie certificaat A te behalen, voordat je kan starten met je eerste motorrijles. Wanneer je al wel een autorijbewijs bezit kan je deze extra theorie behalen tijdens de praktijkopleiding.

Voor welk motorrijbewijs ga jij?

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Hilversum kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Motorrijbewijs: twee examens 

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je twee examens succesvol voltooien: praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein (20 minuten) en praktijkexamen voertuigdeelneming (AVD) op de weg (55 minuten). Bij elkaar duren deze examens voor je motorrijbewijs ongeveer 75 minuten. Onze rijcoaches zorgen natuurlijk dat je helemaal voorbereid bent op deze praktijkexamens.

Kosten motorrijbewijs

Wil je starten met motorrijles in Hilversum? Dan is de eerste stap een zogenaamde ‘intest’. Tijdens deze test kijken we hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt voor het behalen van je motorrijbewijs. Je kunt ook voor losse lessen kiezen, dan is het niet noodzakelijk om de intest te volgen. De kosten voor een motorrijbewijs hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Proefles/intest € 39,95
Losse lesprijs motor  € 55,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 199,75
Praktijkexamen AVD  € 278,75
Theorie-examen € 51,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan