Haal je motorrijbewijs in Nijmegen

Motorrijles volgen in je eigen tempo

Wil je je motorrijbewijs halen in Nijmegen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij de ANWB Motorrijschool in Nijmegen. Je kunt hier motorrijlessen volgen op jouw manier. Onze ervaren rijcoaches zorgen door middel van de kwalitatieve lessen dat je binnen no-time je rijbewijs hebt.

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

De motoropstapdagen zijn dé gelegenheid om kennis te maken met motorrijden. Deze evenementen vinden gedurende het hele jaar plaats op verschillende zaterdagen. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in, want het aantal plekken is beperkt.

Je theorie voor je motorrijbewijs halen

Voordat je daadwerkelijk je motorrijbewijs voor de motor kunt behalen, heb jij een theorie certificaat A nodig. Dit certificaat kun je behalen tijdens de praktijkopleiding wanneer je reeds beschikt over rijbewijs B (autorijbewijs). Heb je nog geen rijbewijs, dan zal je eerst dit certificaat moeten behalen voordat je kunt beginnen met de praktijklessen. Wij zullen jou hierin uitstekend begeleiden.

Verschillende rijbewijzen & leeftijdseisen

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Nijmegen kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Twee praktijkexamens

Er zijn twee praktijkexamens die je moet afleggen. Dit zijn het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) op de weg en het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein. Wanneer je daarvoor (en voor je theorie-examen) slaagt, heb jij je motorrijbewijs op zak.

De motorrijbewijs kosten

Wat de exacte kosten zijn om je motorrijbewijs te behalen, is afhankelijk van de uitslag na de intest. Hieronder kun je de prijzen per les bekijken en de kosten voor je theorie en de examens.

Motoropstapdag € 35,-
Losse lesprijs motor  € 59,50,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Ben je enthousiast geworden? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben we een speciaal basispakket: 14 uur motorrijles en 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts: € 1250,-!

Meer informatie