Haal je motorrijbewijs in Nijmegen

Motorrijles volgen in je eigen tempo

Wil je je motorrijbewijs halen in Nijmegen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij de ANWB Motorrijschool in Nijmegen. Je kunt hier motorrijlessen volgen op jouw manier. Je kunt kiezen voor een versnelde cursus, maar het is ook mogelijk om de lessen in je eigen tempo te volgen.

Motor opstap dagen 

Wij organiseren Open Dagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro!

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Open Dagen hebben wij een speciale aanbieding: 15 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor 999 euro!

Welke weekenden zijn de opstap dagen?
2 maart 2019 6 april 2019
4 mei 2019

Vraag een proefles voor motor aan

De voordelen van de ANWB Rijschool?

 • Een zeer hoog slagingspercentage: 86-90%
 • Je eigen, vaste rijinstructeur
 • Lesadvies op maat
 • Keuzevrijheid in de hoeveelheid lessen per week
 • Lessen van uitstekende kwaliteit

Je theorie voor je motorrijbewijs halen

Voordat je daadwerkelijk je motorrijbewijs voor de motor kunt behalen, heb jij een theorie certificaat A nodig. Dit certificaat kun je behalen tijdens de praktijkopleiding wanneer je reeds beschikt over rijbewijs B. Heb je nog geen rijbewijs, dan zul je eerst dit certificaat moeten behalen voordat je kunt beginnen met de praktijklessen. Wij zullen jou hierin uitstekend begeleiden.

Twee praktijkexamens

Er zijn twee praktijkexamens die je moet afleggen. Dit zijn het praktijkexamen verkeersdeelneming op de weg en het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein. Wanneer je daarvoor (en voor je theorie examen) slaagt, heb jij je motorrijbewijs op zak.

Hoe oud moet je zijn voor het behalen van je motorrijbewijs?

Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je op voor het examen voor het A1 motorrijbewijs voor lichte motoren. Ben je 20 jaar of ouder, mag je op voor het rijbewijs voor middelzware motoren, het A2 rijbewijs. Bij een leeftijd van 24 jaar mag jij je rijbewijs voor zware motoren halen.

De motorrijbewijs kosten

Wat de exacte kosten zijn om je motorrijbewijs te behalen, is afhankelijk van de uitslag na de intest. Hieronder kun je de prijzen per les bekijken en de kosten voor je theorie en de examens.

 • Kosten proefles/intest: € 35,-
 • Kosten per motorrijles: € 47,50
 • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
 • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
 • Kosten theorie examen A: € 47,-
 • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan