Je motorrijbewijs halen in Zwolle

Leren motorrijden op een manier die bij je past

Wil je jouw motorrijbewijs halen? Dat kan bij de ANWB Motorrijschool in de buurt van Zwolle. Hier kun je je motorrijbewijs halen op een manier die bij je past. Je kunt ervoor kiezen voor een spoedcursus of rustig in je eigen tempo lessen. Wat je ook kiest, je bent altijd verzekerd van goede lessen als je je motorrijbewijs gaat halen bij onze ANWB rijschool.

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro! Deze wordt gratis bij het afnemen van een rijlespakket. 

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 999 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

16 mei 30 mei
6 jun 20 jun
4 jul 1 aug
5 sep 3 okt
7 nov 12 dec

 

Heb je theorie nodig voor je motorrijbewijs?

Een theoriecertificaat is verplicht om je motorrijbewijs te kunnen halen. Als je nog geen rijbewijs B hebt, zul je eerst een theorie certificaat moeten halen voordat je met de eerste motorrijles mag beginnen. Als je je rijbewijs al wel hebt, kun je het certificaat tijdens de praktijkopleiding behalen.

Alle motorrijbewijzen in een handig overzicht

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Zaandam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Twee keer examen doen

Om je motorrijbewijs te kunnen behalen moet je twee praktijkexamens afleggen: het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein (20 minuten) en het praktijkexamen voertuigdeelneming op de weg (55 minuten). Vanaf 18 jaar kun je examen doen voor het A1 rijbewijs. Bij de leeftijd van 20 jaar kun je het A2 rijbewijs halen en vanaf 24 jaar mag je het A motorrijbewijs voor zware motoren halen.

Hoeveel kost het?

Er vindt eerst een intest plaats om je huidige niveau vast te stellen. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Proefles/intest € 39,95
Losse lesprijs motor  € 55,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 199,75
Praktijkexamen AVD  € 278,75
Theorie-examen € 51,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan