Naar artikel

Je motorrijbewijs halen in Zwolle

Leren motorrijden op een manier die bij je past

Wil je jouw motorrijbewijs halen? Dat kan bij de ANWB Motorrijschool in de buurt van Zwolle. Hier kun je je motorrijbewijs halen op een manier die bij je past. Je bent verzekerd van goede lessen als je je motorrijbewijs gaat halen bij onze ANWB rijschool.

Kickstartles

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.

Heb je theorie nodig voor je motorrijbewijs?

Een theoriecertificaat is verplicht om je motorrijbewijs te kunnen halen. Als je nog geen rijbewijs B hebt, zul je eerst een theorie certificaat moeten halen voordat je met de eerste motorrijles mag beginnen. Als je je rijbewijs al wel hebt, kun je het certificaat tijdens de praktijkopleiding behalen.

Alle motorrijbewijzen in een handig overzicht

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Zaandam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

Twee keer examen doen

Om je motorrijbewijs te kunnen behalen moet je twee praktijkexamens afleggen: het praktijkexamen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein (20 minuten) en het praktijkexamen voertuigdeelneming op de weg (55 minuten). Vanaf 18 jaar kun je examen doen voor het A1 rijbewijs. Bij de leeftijd van 20 jaar kun je het A2 rijbewijs halen en vanaf 24 jaar mag je het A motorrijbewijs voor zware motoren halen.

Hoeveel kost het?

Tijdens de kickstartles kunnen onze ervaren rijcoaches een inschatting maken van je huidige niveau. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Losse lesprijs motor € 64,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.