Je motorrijbewijs halen in Rotterdam

Altijd al motor willen rijden?

Bij de ANWB motorrijschool in Rotterdam kun jij je motorrijbewijs (A) halen op de manier die jij prettig vindt. Je kunt rekenen op zeer goede lessen; het slagingspercentage bij onze motorrijschool in Rotterdam is namelijk maar liefst 90%!

 

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 1250 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen?

Ben je geïnteresseerd in motorrijden? Dan zijn de motoropstapdagen echt iets voor jou! Gedurende het hele jaar worden ze op verschillende zaterdagen georganiseerd. Schrijf je hieronder in en dan nemen wij contact met je op. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

Theorie voor je motorrijbewijs

Je hebt een speciaal theorie certificaat A nodig voor een motorrijbewijs. Als je nog geen rijbewijs B hebt, dan moet je eerst je theorie certificaat halen voordat je mag starten met je eerste motorrijles.

Theorietraining 

Onze rijschool in Rotterdam biedt iedere woensdag van 18:00 – 20:00 uur theorietraining. Je kunt hier onbeperkt gebruik van maken tot je tot een geslaagd resultaat komt: €150,- (excl. theorie-examen excl. Studiemateriaal)

  • Individueel theorieles op afspraak: € 45,- per uur.
  • Individuele theorieles in het Engels/Arabisch op afspraak: € 60,50.

Nuttige informatie over motorrijbewijzen

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Rotterdam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Twee praktijkexamens

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je twee praktijkexamens voltooien: het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein (20 minuten) en het praktijkexamen voertuigdeelneming (AVD) op de weg (55 minuten).

Wat kost je motorrijbewijs?

Voordat je gaat starten met je motorrijles vindt er een intest plaats waarmee we kijken hoeveel lessen je nodig zal hebben voor het behalen van je examens. De lesperiode hangt onder andere af van de wachttijd bij het CBR. Je kunt ook voor losse lessen kiezen, waarbij een intest niet nodig is. Bekijk de motorrijbewijs kosten hieronder:

Motoropstapdag € 35
Losse lesprijs motor  € 58,50

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Aanmelden motoropstapdag

Start je motorrijopleiding met onze motoropstapdagen! Deze proefles en kennismaking met het motorrijden duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan