Naar artikel

Haal je motorrijbewijs in Almere

Met plezier motorrijles volgen in Almere

Wil je van start gaan met motorrijles? Natuurlijk kies je er dan voor om je motorrijbewijs te halen bij de ANWB motorrrijschool in Almere. Hier kun je lessen op een wijze die jij prettig vindt. Jij mag het tempo bepalen!

Kickstartles

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.


Het motorrijbewijs halen: de theorie

Een theorie certificaat A is altijd verplicht bij het motorrijbewijs. Deze kun je gemakkelijk halen tijdens de praktijkopleiding. Wel moet je hiervoor rijbewijs B al op zak hebben. Wanneer dit niet het geval is, dan moet je eerst het motorcertificaat halen voordat je ook daadwerkelijk van start mag gaan met onze praktijkopleiding.

Type motorrijbewijzen

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Almere kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Bekijk hieronder wat voor jou van toepassing is.

Twee verplichte praktijkexamens

Het theorie-examen is niet het enige examen dat je moet afleggen. Het is daarnaast ook verplicht om 2 praktijkexamens af te leggen: het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Gelukkig krijg je bij ons hiervoor de nodige voorbereiding.

Hoeveel kost het?

Tijdens de kickstartles kunnen onze ervaren rijcoaches een inschatting maken van je huidige niveau. Je weet dan direct hoeveel lessen er nodig zijn voordat je een examen kunt afleggen. Dit is mede afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Uiteraard kun je ook kiezen voor losse lessen. De losse motorrijbewijs kosten kun je hieronder vinden. 

Kickstartles € 89,-
Losse lesprijs motor € 64,-

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.