Motorrijbewijs halen in Maastricht

Een snelcursus of losse lessen

De ANWB motorrijschool in Maastricht biedt je de kans om jouw motorrijbewijs te halen op een manier die bij jou past. Je kunt kiezen voor losse motorrijlessen op jouw eigen tempo, maar er is ook is de mogelijkheid voor een spoedcursus. Hier kun je zeer goede lessen verwachten. Het slagingspercentage is niet voor niets 75%!

Wat zijn jouw voordelen bij de ANWB in Maastricht? Bij de ANWB kun je lessen van uitstekende kwaliteit verwachten en krijg je ook je eigen vaste instructeur, met een persoonlijk lesadvies. Ook kun je hier zelf je hoeveelheid lessen per week bepalen. Des te meer reden om je motorrijbewijs te halen bij de ANWB.

Het behalen van de theorie

Voor het behalen van je motorrijbewijs heb je het theoriecertificaat A nodig. Wanneer je nog niet in het bezit bent van je rijbewijs B moet je, voordat je start met je praktijklessen, je theoriecertificaat op zak hebben.

Twee keer examen

Voor het halen van je motorrijbewijs moet je twee praktijkexamen succesvol afleggen: het praktijkexamen voertuigdeelneming op de weg en voertuigbeheersing op afgesloten terrein.

Wanneer je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, mag je starten met de examens voor het A1 rijbewijs voor lichte motoren. Wanneer je 2 jaar in het bezit bent van je A1 rijbewijs of 20 jaar of ouder bent, mag je direct op voor het A2 motorrijbewijs. Dit is voor middelzware motoren. Vanaf 24 jaar mag je starten met het motorrijbewijs voor de zware motoren (A).

Motorrijbewijs kosten

Voordat je start met je motorrijles zal er een intest plaats vinden waarmee wij een inschatting kunnen maken hoeveel lessen je ongeveer nodig gaat hebben voor het slagen van je examen. De totale duur van je rijopleiding hangt ook af van de wachttijd van het CBR. Ook is er de mogelijkheid losse lessen te nemen, in dat geval is een intest niet nodig. Hieronder kun je de kosten van het motorrijbewijs vinden.

  • Kosten proefles/intest: € 65,-
  • Kosten per motorrijles: € 52,-
  • Kosten praktijkexamen voertuigbeheersing: € 192,-
  • Kosten praktijkexamen verkeersdeelneming: € 265,-
  • Kosten theorie examen A: € 47,-
  • Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan