Naar artikel

Haal je motorrijbewijs in de buurt Epe

Het motorrijbewijs binnen handbereik

Hoe stoer is het om op een motor te rijden! Veel mensen hebben er van gedroomd en deze droom ook daadwerkelijk waargemaakt. Ook jij kunt daar in investeren. Je motorrijbewijs halen in de regio Epe, doe je uiteraard bij de ANWB. Je kunt hiervoor namelijk terecht bij onze rijschool in Deventer.

Welke voordelen de ANWB Motorrijschool jou oplevert?

  • Goed slagingspercentage van 76-80%
  • Altijd een persoonlijke rijcoach
  • Scherp uurtarief
  • Invloed uitoefenen op het lestempo

De theorie

Voor het halen van je motorrijbewijs is het doen van theorie-examen verplicht. Hier kom je niet onderuit. Dit A certificaat kun je tijdens de praktijkopleiding halen. Wel dien je in het bezit te zijn van een autorijbewijs, oftewel rijbewijs B. Nog geen rijbewijs B? Dan mag je dit theoriecertificaat niet halen tijdens de praktijkopleiding, maar moet je dit vooraf al gehaald hebben.

De praktijkexamens

De praktijkexamens voertuigbeheersing en verkeersdeelneming zijn twee verplichte examens voor het halen van de motorrijopleiding. De praktijklessen hiervoor worden gegeven vanuit de rijschool in Deventer.

Leeftijdseisen

Net als bij de auto gelden er bij de motor leeftijdseisen. Vanaf 18 jaar mag je examen doen voor het A1 motorrijbewijs voor lichte motoren. Voor middelzware motoren (A2) mag je opgaan vanaf 20 jaar. Pas als je 24 jaar of ouder bent, is het rijbewijs voor zware motoren een optie voor jou.

Wat zijn de motorrijles en motorrijbewijs kosten?

Niet alleen de lessen zelf kosten geld, ook de praktijkexamens en het behalen van het theoriecertificaat. Een intest geeft al snel veel duidelijkheid over de uiteindelijke kosten die de motorrijopleiding met zich meebrengt.

Proefles/intest 120 min€ 89,-
Losse lesprijs motor € 59.50

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB€ 216,24
Praktijkexamen AVD € 305,75
Theorie-examen€ 62,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.