Haal je motorrijbewijs vlakbij Tiel

Altijd al motor willen rijden?

De ANWB motorrijschool biedt je de mogelijkheid je motorrijbewijs te halen in de buurt van Tiel op een manier die bij jou past. Bij de ANWB kun je altijd rekenen op zeer goede lessen met een hoog slagingspercentage. Onze ervaren rijcoaches zorgen door middel van de kwalitatieve lessen dat je binnen no-time je rijbewijs hebt.

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 35 euro

Ben je enthousiast geworden? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben we een speciaal basispakket: 14 uur motorrijles en 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts: € 1250,-!

Meer informatie

Wat zijn jouw voordelen bij de ANWB?

De ANWB biedt je lessen van de hoogste kwaliteit, met een persoonlijke rijinstructeur en persoonlijk lesadvies om zo op een prettige manier je motorrijbewijs te halen. Ook kun je het aantal lessen per week zelf bepalen. Buiten onze zeer goede lessen bieden wij een hoog slagingspercentage!

Theorie voor je motorrijbewijs

Voor je motorrijbewijs heb je het theorie certificaat A nodig. Als je je rijbewijs B al hebt gehaald, dan kun je je theoriecertificaat A gelijktijdig met de praktijkopleiding halen. Wanneer je nog niet in het bezit bent van dit rijbewijs, zul je eerst dit certificaat op zak moeten hebben voordat je kunt starten met de praktijklessen.

Wat je nog meer moet weten

Er zijn verschillende typen motorrijbewijzen die je bij ons kunt halen. Afhankelijk van het type motorrijbewijs zijn er verschillende eisen op het gebied van leeftijd. Hieronder vind je een handig overzicht:

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

De praktijklessen

Voordat je start met de praktijklessen vindt er een intest plaats om te kijken hoeveel lessen je nodig hebt. Dan weet je ook wat je motorrijbewijs ongeveer gaat kosten Het praktijkdeel bestaat verder uit twee examens:

  • Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB): 20 minuten op een afgesloten terrein
  • Praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD): 55 minuten op de weg

Wat zijn de kosten van je motorrijbewijs?

Er vindt een intest plaats voordat je gaat starten met je motorrijles. Deze heb je niet nodig als je kiest voor losse lessen. De examenplanning hangt af van de wachttijd bij het CBR. Onderstaand vind je de motorrijbewijs kosten voor de verschillende onderdelen.

Proefles/intest € 35,-
Losse lesprijs motor  € 59,50

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan