De 4 leukste kerstmarkten in Duitsland

Ben je dol op de kerst en wil je niet wachten tot eind december? Op deze kerstmarkten kom je vanaf november al helemaal in de kerstsferen. Van kerstballen shoppen in Keulen tot aan rondjes draaien op 't ijs in Düsseldorf. Saai? Écht niet. Viel Spass!

Op 1: Kerstmarkt in Essen: fonkelend lichtjesparadijs

Deze prijzenwinnende internationale kerstmarkt is onze favoriet. Als je eenmaal een keer naar de kerstmarkt van Essen bent geweest, komt je er gegarandeerd vaker terug. Vanaf de Willy-Brandt-Platz tot aan de Flachsmarkt word je verleid door fonkelende lichtjes, rijk versierde koopmanshuizen, traditionele kerstgeschenken en exotische producten uit de hele wereld: van Polen tot Peru. De bijzondere, sprookjesachtige sfeer maakt Essen tot één van de meest geliefde kerstmarkten van Duitsland.

Wanneer? Van 15 november t/m 23 december 2019. Bekijk de actuele openingstijden van de Weihnachtsmarkt in Essen

Op 2: De kerstmarkten in Keulen: kerst in 't kwadraat

In Keulen is het in december meer dan magisch. Zeker 8 kerstmarkten telt de stad. De grootste vind je rond de Dom in het centrum. Daar toveren zo'n 160 houten kraampjes een winterwonderland tevoorschijn. Of je nu lekker van de sfeer wilt genieten of je nieuwe collectie kerstballen bij elkaar wilt shoppen, met 8 verschillende kerstmarkten is Keulen dé kerstbestemming. Van de Middeleeuwse kerstmarkt vlak aan de Rijn tot het sprookjesparadijs op de Rudolfplatz. Ook fijn: naast de kerstmarkt zijn er genoeg winkels waar je kunt (kerst)shoppen.

Wanneer? Van 25 november t/m 23 december 2019. Bekijk de actuele openingstijden van de kerstmarkten in Keulen

Op 3: De kerstmarkten in Münster: favoriet nét-over-de-grens

Een overdaad aan kerstmarkten lekker dichtbij? Dan kies je voor de 5 kerstmarkten in Münster, net over de grens. Rond het romantische, historische Bad Bentheim staan 280 verschillende kraampjes met houtsnijwerk, speelgoed en allerlei lekkernijen. Snoep van de gepofte kastanjes of van traditionele Bratwurst. Laat je betoveren door de blauw verlichte kraampjes met puntdak aan de voet van de Lambertikerk, bezoek de prachtige kribbe op de Aegidiimarkt of stap met de kleintjes in de kindercaroussel op het Rathaus.

Wanneer? Van 25 november t/m 23 december 2019. Bekijk de actuele openingstijden van de kerstmarkten in Münster

Op 4: de kerstmarkten in Düsseldorf: fraai uitzicht

Düsseldorf is misschien wel de meeste bezochte kerstmarkt onder Nederlanders. En dat is niet voor niets. Met maar liefst 7 kerstmarkten is het hier tijdens de adventsweken een kerstfestijn voor de hele familie. Slenter langs ontelbare kraampjes, warm op met een glaasje Glühwein op de Heinrich Heine Platz of bekijk 't allemaal van boven in het mega-reuzenrad. Hou je van schaatsen? Op de 450m2 grote schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz voel je je weer even helemaal kind.

Wanneer? Van 21 november t/m 30 december 2019. Bekijk de actuele openingstijden van de kerstmarkten in Düsseldorf

Dit vind je misschien ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd