Leukste kerstmarkten in Duitsland

De ANWB tipt 4 kerstmarkten in Duitsland waar je vanaf november alvast helemaal in de kerstsferen komt. Van kerstballen shoppen op de kerstmarkt in Keulen tot aan rondjes draaien op de ijsbaan in Düsseldorf. Viel Spass!

De 4 leukste kerstmarkten in Duitsland

Ben jij zo iemand voor wie de herfst niet snel genoeg kan gaan? Die het liefst de kerstboom het hele jaar laat staan? Kortom: ben je dol op de kerst en wil je niet wachten tot eind december? Bezoek dan een van de fantastische kerstmarkten in Duitsland. Saai? Écht niet. Wij zetten hieronder onze 4 favoriete kerstmarkten in Duitsland op een rij.

Op 1: Kerstmarkt in Essen

Wie één keer naar de kerstmarkt van Essen gaat, komt er gegarandeerd nog een keer terug. Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt word je verleid door fonkelende lichtjes, rijk versierde koopmanshuizen, traditionele kerstgeschenken, exotische producten en allerlei soorten culinaire hoogstandjes. De bijzondere, sprookjesachtige sfeer maakt Essen tot één van de meest geliefde kerstmarkten van Duitsland.

Wanneer? Bekijk hier de data en openingstijden van de Weihnachtsmarkt in Essen

Op 2: Kerstmarkten in Keulen

In Keulen is het in december magisch. Rond de Dom in het centrum toveren 160 houten kraampjes een winterwonderland tevoorschijn. Of je nu lekker van de sfeer wilt genieten of je nieuwe collectie kerstballen bij elkaar wilt shoppen, met 6 verschillende kerstmarkten is Keulen dé kerstbestemming. Van de Middeleeuwse kerstmarkt vlak aan de Rijn tot het sprookjesparadijs op de Rudolfplatz. Ook fijn: naast de kerstmarkt zijn er genoeg winkels waar je kunt (kerst)shoppen. Sluit je dag af met een kerstconcert en je mini-vakantie is compleet.

Wanneer? Bekijk hier de data en openingstijden van alle kerstmarkten in Keulen

Op 3: Kerstmarkt in Münster

Een Duitse kerstmarkt lekker dichtbij? Dan kies je voor de kerstmarkt in Münster, net over de grens. Rond het romantische, historische Bad Bentheim staan 280 verschillende kraampjes met houtsnijwerk, speelgoed en allerlei lekkernijen. Snoep van de gepofte kastanjes of van traditionele Bratwurst. Laat je betoveren door de blauw verlichte kraampjes met puntdak aan de voet van de Lambertikerk, bezoek de prachtige kribbe op de Aegidiimarkt of stap met de kleintjes in de kindercaroussel op het Rathaus.

Wanneer? Bekijk hier de data en openingstijden van de kerstmarkt in Münster

Op 4: Kerstmarkten in Düsseldorf

Düsseldorf is misschien wel de meeste bekende kerstmarkt onder Nederlanders. En dat is niet voor niets. Het is hier tijdens de adventsweken een kerstfestijn voor de hele familie met maar liefst 6 verschillende kerstmarkten bij elkaar. Slenter langs de 250 versierde kraampjes, warm op met een glaasje Glühwein op de Heinrich Heine Platz of eet een hapje in een van de gezellige restaurantjes. Vergeet trouwens je schaatsen niet, want op de 450m2 grote schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz voel je je weer even helemaal kind.

Wanneer? Bekijk hier de data en openingstijden van de kerstmarkten in Düsseldorf

Dit vind je misschien ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd