Visum aanvragen voor je vakantie

Snel, makkelijk en vertrouwd je visum regelen via de ANWB

Het regelen van een visum kost vaak veel tijd. Je hebt nu de mogelijkheid om de afhandeling via de ANWB winkels te laten lopen in samenwerking met de VisumCentrale.

Visum aanvragen: Hoe werkt het?

 • Je doet een visumaanvraag via Visumcentrale CIBT
 • Op deze site geef je als eerste aan bij welke ANWB winkel je de benodigde documenten voor de visumaanvraag gaat inleveren en ophalen. Het is helaas niet mogelijk om bij de volgende winkels een visum aanvraag te doen: Amsterdam Zuid Oost/Bijlmerplein, Dordrecht en Helmond.
 • Je kan nu alles doornemen en alle benodigde gegevens invullen om een visumaanvraag te regelen.
 • Nadat je de instructies hebt gevolgd en alles ingevuld hebt, lever je visumaanvraag en alle benodigde documenten en pasfoto ('s) in bij de gekozen ANWB winkel. De ANWB stuurt je visumaanvraag naar Visumcentrale CIBT, waar de visumaanvraag in behandeling wordt genomen.
 • Zodra het visum kan worden opgehaald in de ANWB-winkel van jouw keuze, ontvang je een e-mail.

Handig om te weten voor je visumaanvraag

 • Je betaalt naast de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) ook verzendkosten (€ 25,- waarde transport) per zending voor deze service.
 • Het is niet mogelijk om je visum in een andere winkel op te halen dan waar je deze inlevert.
 • Het aanvragen van een visum via Visumcentrale CIBT is mogelijk voor Nederlandse en buitenlandse paspoorten.
 • De status van je visumaanvraag is te volgen via Visumcentrale CIBT bij het onderdeel “Status Check”. De verwerkingstijd van een visumaanvraag verschilt per ambassade/consulaat. Voor sommige landen is het mogelijk om via een spoedaanvraag het visum binnen een dag te verzorgen. Via de website Visumcentrale CIBT kun je het land van bestemming selecteren om de verwerkingstijd van de visumaanvraag te bekijken.
 • Het is belangrijk om je visum op tijd aan te vragen, voor de meeste landen geldt niet eerder dan drie maanden voor vertrek. Als je de aanvraag te vroeg instuurt zal de ambassade de aanvraag niet in behandeling nemen. Je ontvangt je paspoort aangetekend retour, verzendkosten zijn voor eigen rekening.
 • Het is bij sommige landen met een visumplicht mogelijk om bij aankomst in het land nog een visum te regelen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met het consulaat of de ambassade of dit mogelijk is. 

Visum aanvragen

Landen waarvoor je bij ANWB je visum kan aanvragen

Europa

Wit-Rusland

Afrika

Algerije, Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Djibouti, Egypte, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopië, Gabon, Ghana, Guinea-Bissau, Guinee-Republiek, Ivoorkust, Kaapverdische eilanden, Kameroen, Kenia, Lesotho, Liberia, Libië, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mozambique, Niger, Nigeria, Oeganda, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Somalië, Swaziland, Tanzania, Togo, Tsjaad, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Soedan

Azië

Afghanistan, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja, China, Filipijnen, India, Indonesië, Irak, Iran, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Koeweit, Korea (Noord), Laos, Libanon, Malediven, Mongolië, MyanmarNepal, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Palestina, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, Syrië, Tadzjikistan, Thailand, Tibet, Timor-Leste, Turkije, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam

Noord-Amerika

Amerikaanse Maagdeneilanden, Belize, Britse Maagdeneilanden, Canada, Cuba, Puerto Rico, Verenigde Staten

Zuid-Amerika

Suriname

Australië en Oceanië

Australië, Kiribati, Marshall Eilanden, Micronesië, Nauru, Niue, Norfolk, Palau, Papoea Nieuw Guinea, Salomons eilanden, Samoa, Tonga, Tuvalu