Visum aanvragen voor je vakantie

Snel, gemakkelijk en vertrouwd je visum regelen via de ANWB

Ga je op vakantie en wil je weten of je een visum nodig hebt voor het land waar je naartoe gaat? Via de ambassade van het land vind je alle informatie, en vaak kun je er terecht voor het aanvragen van het visum. Het aanvragen kan ook via de ANWB-winkel in samenwerking met de VisumCentrale. Hieraan zijn extra bemiddelingskosten verbonden, maar het scheelt je veel tijd en onnodig reizen naar de ambassade.

Visum aanvragen: Hoe werkt het?

 • Je doet een visumaanvraag via VisumCentrale CIBT
 • Op deze site geef je eerst aan bij welke ANWB-winkel je de benodigde documenten voor de visumaanvraag gaat inleveren en ophalen.
 • Vul alle benodigde gegevens in om een visumaanvraag te regelen.
 • Nadat je de instructies hebt gevolgd en alles ingevuld hebt, lever je je visumaanvraag en alle benodigde documenten en pasfoto('s) in bij de gekozen ANWB-winkel. De ANWB stuurt je visumaanvraag naar VisumCentrale CIBT, waar de aanvraag in behandeling wordt genomen.
 • Zodra het visum kan worden opgehaald in de ANWB-winkel van jouw keuze, ontvang je een e-mail.

Handig om te weten voor je visumaanvraag

 • Je betaalt naast de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) ook verzendkosten (€ 25,- waardetransport) per zending voor deze service.
 • Het is niet mogelijk om je visum in een andere winkel op te halen dan waar je deze inlevert.
 • Het aanvragen van een visum via VisumCentrale CIBT is mogelijk voor Nederlandse en buitenlandse paspoorten.
 • De status van je visumaanvraag is te volgen via VisumCentrale CIBT bij het onderdeel 'Status Check'. De verwerkingstijd van een visumaanvraag verschilt per ambassade/consulaat. Voor sommige landen is het mogelijk om via een spoedaanvraag het visum binnen een dag te verzorgen. Via VisumCentrale CIBT kun je het land van bestemming selecteren om de verwerkingstijd van de visumaanvraag te bekijken.
 • Het is belangrijk om je visum op tijd aan te vragen. Voor de meeste landen geldt: niet eerder dan drie maanden voor vertrek. Als je de aanvraag te vroeg instuurt, zal de ambassade de aanvraag niet in behandeling nemen. Je ontvangt je paspoort aangetekend retour, verzendkosten zijn voor eigen rekening.
 • Het is voor sommige landen met een visumplicht mogelijk om bij aankomst in het land nog een visum te regelen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met het consulaat of de ambassade.

Visum aanvragen

Landen waarvoor je bij ANWB je visum kunt aanvragen

Europa

Wit-Rusland

Afrika

Algerije, Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Djibouti, Egypte, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopië, Gabon, Ghana, Guinea-Bissau, Guinee-Republiek, Ivoorkust, Kaapverdische eilanden, Kameroen, Kenia, Lesotho, Liberia, Libië, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mozambique, Niger, Nigeria, Oeganda, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Somalië, Swaziland, Tanzania, Togo, Tsjaad, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Soedan

Azië

Afghanistan, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja, China, Filipijnen, India, Indonesië, Irak, Iran, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Koeweit, Korea (Noord), Laos, Libanon, Malediven, Mongolië, MyanmarNepal, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Palestina, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, Syrië, Tadzjikistan, Thailand, Tibet, Timor-Leste, Turkije, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam

Noord-Amerika

Amerikaanse Maagdeneilanden, Belize, Britse Maagdeneilanden, Canada, Cuba, Puerto Rico, Verenigde Staten

Zuid-Amerika

Suriname

Australië en Oceanië

Australië, Kiribati, Marshall Eilanden, Micronesië, Nauru, Niue, Norfolk, Palau, Papoea Nieuw Guinea, Salomons eilanden, Samoa, Tonga, Tuvalu